Het randje van de afgrond

Het randje van de afgrond

Ik heb op het randje van de afgrond gestaan. Ik heb naar beneden gekeken en geprobeerd de bodem te zien. Ik heb met mijn tenen over de rand gekruld gestaan en mij voorgesteld hoe het zou zijn als ik erin zou springen. Hoe zou het zijn, hoe zou het voelen? Ik heb er lang en hard over nagedacht, over wat er zou gebeuren als ik de afgrond in zou springen. Ik dacht na over alles dat ik niet meer zou moeten van mezelf. Ik dacht na over alles dat ik niet meer zou hoeven voelen en niet meer zou doen. Ik dacht na over de opluchting en de rust, de eeuwigdurende rust.

Ik dacht ook na over wat ik niet meer zou kunnen doen, over wat ik allemaal zou missen. Ik dacht na over wie ik zou missen en wie mij zouden missen. Ik dacht na over wat mijn stap de afgrond in zou betekenen voor het leven van de mensen om mee heen. Ik kon het niet.

Ik kan niet de verantwoordelijkheid dragen voor de pijn en het verdriet dat de anderen zullen hebben. Hoe depressief ik ook ben, ik realiseer me dat ik met een stap in de afgrond mensen een enorm verdriet doe. Ik mag het niet. Ik kan het niet. Ik doe het niet.

Ik vind het moeilijk dat die kans op rust voor mij een gesloten boek is. Het is een uitweg minder, ik zal het met mezelf moeten doen, potentieel nog heel lang. Soms doet het me verdriet, soms maakt het me wanhopig. En soms, soms geeft het me de kracht om te proberen iets van mijn leven te maken. Want als ik er dan toch ben, kan ik er maar beter het beste van maken.

Heb je suïcidale gedachten en wil je daar met iemand over praten? Bel naar 0900-0113 of chat via 113.nl.

Lees ook:

lees meer

1 reactie

  1. Ik ben blij om te lezen dat je ervoor gekozen hebt het niet te doen, al begrijp ik ook dat het voor jou voelt als ‘een uitweg minder’. Ik hoop dat het je uiteindelijk lukt om op een andere manier een soort van rust te vinden in het leven. Goed dat je erover schrijft!

    Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.

Cookie-voorkeur wijzigen

Hier kun je kiezen welke soort cookies je toestaat op deze site. Klik op 'opslaan' Om je keuze te maken.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.

Vergeet niet je pagina opnieuw te laden en je cookies uit je browser te verwijderen als je je voorkeur hebt veranderd.