tweede kamer

Help, mijn psychiater gaat de politiek in!

Help, mijn psychiater gaat de politiek in!
Oh, ik vind dat prima hoor, leuk zelfs. Geen vreemde stap, gezien haar interesse en de ontwikkelingen in gezondheidsland en niemand die bij machte lijkt het tij ten goede te keren.
En ze blijft mij, zover ik weet, nog gewoon zien, dus niks aan het handje. Zou je denken.

Op Twitter breekt de hel los. En wat ik dan toch allemaal lees over mijn geweldig lieve psychiater… want je moet weten dat ik bijzonder op haar gesteld ben. Dat ik naar de andere kant van het land reis voor onze afspraken. Dat het met mij helemaal misging bij andere behandelaren. Dat zij mij begrijpt. Eindelijk is er iemand die weet waar ik het over heb. Zij kan het duiden. Zij sleept me door een crisis. Bij haar voel ik me op mijn gemak, en ik kon ik zelfs in een eerste sessie meer vertellen dan in de afgelopen jaren bij een grote ggz-instelling.
Zij geeft een knuffel als dat nodig is. Belt me als dat nodig is. Ze is bereikbaar. Ze is er. Voor mij. Bij haar voel ik me een gelijke, zij reageert gewoon ‘als mens’ op wat ik vertel en blijft ondertussen de professional. Zij ontwart de chaos in mijn hoofd. Ik voel dat ik er mag zijn. Ik word gezien, en hoe.

Maar goed, nou ja, niet goed dus, wat ik nu dus allemaal lees in het riool dat Twitter heet:
Ik vind haar een eng mens..
Ze heeft van die enge ogen, brrr!

Ze heeft al ZOVEEL schade toegebracht aan de psychiatrie. *Huilt*
Bij haar kan je wel wat vraagtekens zetten hoor!
Ik geloof niet dat het wat wordt met een politieke partij waar zij één van de oprichters van is.

Met haar aan tafel kan je wachten op gezeur!

En dan heb ik dus de neiging haar te beschermen. Mensen te vertellen dat ze maar wat zeggen, dat ze haar niet echt kennen. Oké, ik mag ervan uitgaan dat mijn psychiater weet wat ze doet, dat ze kan omgaan met de overload aan shit die ze over zich heen gestort krijgt. En dat wordt waarschijnlijk alleen maar erger, hoe goed ze het ook zal doen.

Ik hoef haar niet te verdedigen, niet te beschermen. Ze kan heus goed voor zichzelf zorgen.
Maar uit ervaring (met slechts een politieke poging op mijn naam in een grijs verleden) weet ik dat het pittig zal zijn. En dat het ook haar te veel kan zijn.
En weet je, dan mag ze mij bellen.