tweede kamer

Help, mijn psychiater gaat de politiek in!

Help, mijn psychiater gaat de politiek in!
Oh, ik vind dat prima hoor, leuk zelfs. Geen vreemde stap, gezien haar interesse en de ontwikkelingen in gezondheidsland en niemand die bij machte lijkt het tij ten goede te keren.
En ze blijft mij, zover ik weet, nog gewoon zien, dus niks aan het handje. Zou je denken.

Op Twitter breekt de hel los. En wat ik dan toch allemaal lees over mijn geweldig lieve psychiater… want je moet weten dat ik bijzonder op haar gesteld ben. Dat ik naar de andere kant van het land reis voor onze afspraken. Dat het met mij helemaal misging bij andere behandelaren. Dat zij mij begrijpt. Eindelijk is er iemand die weet waar ik het over heb. Zij kan het duiden. Zij sleept me door een crisis. Bij haar voel ik me op mijn gemak, en ik kon ik zelfs in een eerste sessie meer vertellen dan in de afgelopen jaren bij een grote ggz-instelling.
Zij geeft een knuffel als dat nodig is. Belt me als dat nodig is. Ze is bereikbaar. Ze is er. Voor mij. Bij haar voel ik me een gelijke, zij reageert gewoon ‘als mens’ op wat ik vertel en blijft ondertussen de professional. Zij ontwart de chaos in mijn hoofd. Ik voel dat ik er mag zijn. Ik word gezien, en hoe.

Maar goed, nou ja, niet goed dus, wat ik nu dus allemaal lees in het riool dat Twitter heet:
Ik vind haar een eng mens..
Ze heeft van die enge ogen, brrr!

Ze heeft al ZOVEEL schade toegebracht aan de psychiatrie. *Huilt*
Bij haar kan je wel wat vraagtekens zetten hoor!
Ik geloof niet dat het wat wordt met een politieke partij waar zij één van de oprichters van is.

Met haar aan tafel kan je wachten op gezeur!

En dan heb ik dus de neiging haar te beschermen. Mensen te vertellen dat ze maar wat zeggen, dat ze haar niet echt kennen. Oké, ik mag ervan uitgaan dat mijn psychiater weet wat ze doet, dat ze kan omgaan met de overload aan shit die ze over zich heen gestort krijgt. En dat wordt waarschijnlijk alleen maar erger, hoe goed ze het ook zal doen.

Ik hoef haar niet te verdedigen, niet te beschermen. Ze kan heus goed voor zichzelf zorgen.
Maar uit ervaring (met slechts een politieke poging op mijn naam in een grijs verleden) weet ik dat het pittig zal zijn. En dat het ook haar te veel kan zijn.
En weet je, dan mag ze mij bellen.

Lees ook:

  • En daar is dan het daadwerkelijke moment; ik moet mijn terugvalpreventieplan invullen. Ik was al een tijdje klaar om richting het afronden van mijn therapie te gaan. Nu komt het toch wel dichtbij. Als het laatste huiswerk heb ik (tot…

    schrijven

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.

Cookie-voorkeur wijzigen

Hier kun je kiezen welke soort cookies je toestaat op deze site. Klik op 'opslaan' Om je keuze te maken.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.

Vergeet niet je pagina opnieuw te laden en je cookies uit je browser te verwijderen als je je voorkeur hebt veranderd.