Hallo hoofd, we moeten praten!

Hallo hoofd, we moeten praten!

 

Dat je denkt dat mensen niet van je houden, he? Dat is niet waar. Dat je denkt dat je van niemand kan houden, he? Dat is ook niet waar. Je stroomt over van niet-gekanaliseerde liefde. Dat weet je ook wel, dat weet ik. Dat je denkt dat je mensen tot last bent, he? Dat is ook niet waar. En al zou dat wel waar zijn, dan kunnen mensen altijd zelf hun grens aangeven. Je hoeft mensen echt niet te waarschuwen voor jouw karakter. Dat je dertig dingen tegelijk voelt en daarvan steeds moet huilen, he? Dat is nou emotie. Gefeliciteerd, je kan voelen. Dat je vanochtend wakker werd met een paniekpiek van hier tot Tokio, he, uit het niets? Dat hoort er ook bij. En gelukkig nemen paniekpieken altijd af. Dat je denkt dat je er niet toe doet, he, en dat je daar 100 redenen voor hebt? Dat is dus niet waar. Je doet ertoe. Dat weet je op goede dagen wél. Kom, je kan het op slechte dagen ook bedenken. Dat je een emotie-orkaan bent, he? Dat is niet zo erg als je denkt. Je voelt alles gewoon heel intens. Dat vele he, op alle vlakken? Dat hoort bij je. Dat grillige, he? En niet weten hoe je hoofd erbij staat als je opstaat he? Dat hoort erbij. Het stormt gewoon heel vaak. En emotiestormen kan je aan. Dat je denkt dat je mensen niet kan helpen. he? Dat is niet waar. Denk even aan de mensen die je hebt vastgehouden en liefde hebt gegeven. Hoeveel zijn dat er? Best veel he? Precies. Best veel. Je bent loyaal as f*ck. Als het aan jou lag gaf je de hele wereld een zakdoekje en armen om in te huilen, en een klankbord om tegen te praten. Dat weet je wel, maar ik herhaal het toch maar even. En dat er morgen weer een nieuwe dag is he? Dat weet je ook. Precies.

 

Tot morgen.

Lees ook:

  • Een dagje borderline

    Mijn schouders zijn omhoog getrokken, in m'n voorhoofd zit een frons, mijn vuist is gebald, mijn blik is naar beneden gericht. Ik loop door de supermarkt, maar voel me alsof ik rondsluip in een levensgevaarlijk oorlogsgebied. “Ik moet dood, ik…

Meer informatie over borderline

E-book over borderline:

borderline mini header

In deze dsmmini komen mensen met borderline, naasten en hulpverleners aan het woord. Hoe zien en ervaren zij borderline persoonlijkheidsstoornis?
Je leest het in de ervaringsverhalen, interviews, artikelen, quotes en Q&A’s.
Voor iedereen die, op wat voor manier dan ook, te maken heeft met borderline en op zoek is naar herkenning of nieuwe inzichten.

Dit e-book is een PDF, je kunt hem lezen op je computer of telefoon zonder e-reader!

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

lees meer