meisje in de regen

Golven van ellende

Paniek is iets wat ik veel meemaak in mijn leven. Het duurt meestal een halfuur tot uur bij mij. Ik wil jullie in deze blog uitleggen hoe paniek voor mij voelt en hoe ik ermee omga.

Daar komt ‘t weer. Een golf van ellende komt over me heen. Ik zie alles wat ik heb meegemaakt in mijn hoofd opkomen of nou ja, alles waar ik last van heb. Ik ben boos, wanhopig, verdrietig en het voelt alsof ik vecht voor niks. Het voelt alsof de hele wereld me haat. Ik begint te huilen en te gillen. Wat zouden de buren wel niet denken? Ik begin alle scenario’s in mijn hoofd af te gaan met wat ik mezelf wel niet allemaal zou kunnen aandoen. Ik kan mezelf wel kapot maken, want ik ben immers het meisje met dit leven. Het voelt alsof ik het verdiend heb. Want waarom zou een ander het niet hebben en ik wel?

Vaak probeer ik mijn boosheid op anderen te richten. Omdat ik het gevoel heb dat ik elk paniekmoment alleen beleef. Vaak huil en gil ik en probeer ik mezelf na een tijdje rustig te krijgen of val ik in slaap. Zoveel pijn heb ik op dat moment, zoveel pijn van binnen. Soms ga ik zelfs op de grond liggen.

Ik wou dat iemand me kon troosten, maar vaak kan ik er niet over praten. Alles wat ik mee gemaakt heb; het is zoveel. Mensen hebben me zoveel gekwetst en pijn gedaan in het leven, waardoor ik vooral de liefde naar mezelf ben kwijt geraakt en elke keer de wanhoop in ga. 

De volgende dag word ik wakker en denk ik: ik moet maar weer gaan slapen, want het wanhopige gevoel dat gaat niet zomaar weg.

Wat ik hiermee vooral wil aangeven is dat anderen die dit met mij voelen zich niet alleen hoeven voelen. Ik wil ook zeggen dat je mij op Instagram altijd een berichtje mag sturen. Ik weet dat wanneer je wanhopig bent het voelt of je tot alles in staat ben en al helemaal als je je ook eenzaam voelt. Ik wil je laten weten dat ook jij mooi bent en er mag zijn en ik weet hoe moeilijk het is de dagen door te komen. Maar hou vol!