Ga weg

Ga weg, ik heb je niet meer nodig

Deze blog gaat in op ernstige vormen van automutilatie. Mocht je behoefte hebben aan een luisterend oor, neem dan contact op met Mind Korrelatieof de luisterlijn.

Zodra ik heb bedacht waar ik over wil gaan schrijven begin ik te huilen, ik zit met tranende ogen te typen. Ik zal de situatie nog wat verder schetsen; ik heb mijn laptop op mijn blote schoot, ik lig in een ziekenhuisbed. De deur is open, maar het maakt niet uit dat ze me zien huilen, want ze weten dat ik het erg moeilijk heb met het hier zijn. Ik ben 5 dagen geleden geopereerd en mag voorlopig nog even niet uit het ziekenhuis…

Ik wil een brief schrijven, naar iemand die heel belangrijk is geweest in mijn leven en ik wil jullie daar graag in meenemen, misschien kunnen jullie nog wat tips geven?

Lieve Automutilatie…

Ga maar weg, ik heb je niet meer nodig. Het is waar, je bent er al die jaren voor me geweest. Je bood je aan als een vriend toen ik niemand had, letterlijk opgesloten en gestraft werd, jij gaf me controle. Het begon met het idee mezelf te bijten, slaan en met mijn hoofd te bonken, het was ons geheimpje. Het was jaren lang ons geheim, terwijl jij steeds groter en gevaarlijker werd, zelfs het snijden dat in de eerste klas begon konden we nog best een poosje verborgen houden…

Lieve AM, we begonnen zo onschuldig en klein, maar we zijn allebei gegroeid en na 14 jaar, kan ik alle schade die wij mijn lichaam hebben aangedaan niet meer verbergen. Het zit overal…. Dat is niet erg, want het is een belangrijk deel van mij, er valt veel van mijn verhaal uit te lezen. Maar lieve AM, het moet een keer klaar zijn, want je bent nu te ver gegaan.

Het ging er altijd om dat ik de controle had, maar sinds die dwang zo heftig, ben ik alle controle kwijt en maak je me alleen nog maar bang. Je bent te ver gegaan AM, het was niet de bedoeling dat ik ooit met zulke serieuze wonden opgenomen zou worden, we hadden een deal, toch?

Je was altijd goed voor me, ik was blij met je, je was mijn allerbeste maatje, maar je hebt me nu zo ontzettend belazerd… Beste Automutilatie, ga alsjeblieft weg, ik heb je niet meer nodig. Ik heb zoveel vaardigheden geleerd die ik in wil zetten in plaats van toegeven aan jou, ik heb zoveel lieve steunende mensen om me heen die me geen pijn willen doen en ik ben sterker dan die fucking dwang waar jij mij voor hebt ingeruild…

Ga alsjeblieft weg, ik ben wel klaar met je.

Vriendelijke Groet,

Lotte