Sluipmoordenaar

Een eetstoornis is dodelijk

Het gaat niet over eten, over gewicht, uiterlijk. Het gaat niet om de calorieën of het eindeloze sporten. Het gaat niet over de weegschaal of het meetlint. Het gaat niet over mooi gevonden worden, er leuker uitzien. Het gaat niet over eten. Een eetstoornis is zo veel meer.

Het gaat om controle en deze verliezen. Het gaat om veiligheid zoeken in onveiligheid. Het gaat om de grenzen van je eigen kunnen opzoeken en dan nog een stapje verder gaan. Het gaat om contact met de realiteit verliezen en niet meer weten wat je doet.

Ging het maar over eten, over gewicht, over uiterlijk. Ging het maar om de calorieën of het eindeloze sporten. Ging het maar over de weegschaal of over het meetlint. Ging het maar over mooi gevonden worden en er leuker uitzien. Ging het maar over eten.

Het zou zo veel meer eenvoudig zijn, minder moeilijk, minder pijnlijk. Maar dat is het niet. De realiteit is dat er ieder jaar nog te veel mooie jonge vrouwen overlijden aan een eetstoornis, hoe hard ze ook gevochten hebben. Zij die kozen voor het leven, maar hun lichaam kon niet meer.

Een eetstoornis, het is een sluipmoordenaar en slaat toe op het moment dat je het niet meer verwacht. Je besluit te vechten, maar soms is het te laat. Ik denk vandaag aan iedereen die het niet gered heeft. Ik denk vandaag aan een iemand in het bijzonder. En ik vecht vandaag een stukje harder dan ik gisteren deed. Omdat ik zomaar de volgende kan zijn.

Een eetstoornis is dodelijk.

Lees ook:

  • Eetstoornis: het gaat niet over eten of uiterlijk

    Onlangs verscheen de eerste aflevering uit de documentairereeks 'Eetstoornissen: Maskers af' gemaakt door Jessica Villerius. In deze documentaire volgt Jessica vier verschillende mensen die allen te maken hebben met een eetstoornis en laat ze zien…

  • Tweestrijd

    Eeuwige strijd Het leven met een eetstoornis is een hel. Het is een eeuwig uitputtende strijd. Herstellen van een eetstoornis voelt als de Mount Everest beklimmen. Niet dat ik die ooit heb beklommen, maar ik…

  • Fly free

    Ik staar naar het witte scherm en vraag me af welke woorden recht doen aan dat wat er gebeurd is. Of die woorden er zijn. Kunnen woorden wel iets betekenen op dit moment? Zijn de…

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.