Een nieuwe stap, check!

Een nieuwe stap, CHECK!

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik iets geschreven heb. Ik heb het wel gemist en ik ben vaak achter mijn laptop gaan zitten om te beginnen aan een blog. Er gebeurde zoveel in mijzelf en om me heen, eigenlijk genoeg om over te schrijven zou je denken…. Alleen kreeg ik geen woord op papier.

Het leek wel of het allemaal even te veel was. Dat ik gewoon niet wist waar ik moest beginnen. Mijn leven is op zoveel vlakken zo enorm aan het veranderen en dat maakt veel impact op me, maar ik denk dat ik nu eindelijk een klein beetje rust in mijn hoofd heb gecreëerd om erover te kunnen vertellen.

Twee jaar

Het is inmiddels twee jaar geleden dat ik voor het laatst in de schoolbanken zat. Ik moest stoppen omdat het gewoon echt niet meer ging. Met regelmaat werd mijn moeder gebeld dat ze me vasthielden op school, omdat ze het te gevaarlijk vonden om me te laten gaan. Het leren lukte niet, ik was bang op school. Ik kwam vaak niet omdat ik me zo depressief voelde, of ik had opnames binnen de GGZ. Voor zowel de school als voor mij was het een onhoudbare situatie.

Toen ik gestopt was met school voelde dat voor mij heel erg als falen. Mijn grootste doel was altijd mijn HAVO-diploma halen en dat was niet gelukt. Ik vulde mijn dagen met dagbehandelingen, paardrijden, afspraken, maar vooral heel veel slapen en niks doen. Om mij heen slaagde iedereen voor de middelbare school, ging studeren en haalde zijn rijbewijs. Ik bleef voor mijn gevoel achter.

Ik ging me steeds rotter voelen en dat resulteerde in weer een langdurige opname. Toen ik hier uit kwam wilde ik mijn leven zo graag anders zien. Ik kon misschien niet naar school, maar vast wel iets anders. Ik heb gesolliciteerd en werd aangenomen. Veel uur maakte ik niet in een week, maar wat ik deed lukte wel. Hier kreeg ik weer een beetje zelfvertrouwen en energie van.

Hoe langer ik werkte hoe meer uur ik ging maken en na een hele tijd merkte ik dat ik de langere dagen wel redelijk aankon. In de tussentijd heb ik natuurlijk veel nagedacht over school en wat ik wilde. Ik kwam tot de conclusie dat ik op de HAVO gewoon nooit mijn plekje heb gevonden en dat ik graag een nieuwe start wilde, dus besloot ik een MBO te gaan zoeken die bij me past. Ik heb me ingeschreven voor MBO-V en werd uiteindelijk aangenomen.

Een nieuwe start

Afgelopen week was het dan zover…. Ik ging na twee jaar weer de schoolbanken in en een nieuwe start maken. En oh, ik was zo zenuwachtig. Ik heb de dagen ervoor alleen maar gehuild en ben een week echt ziek geweest van de spanning, maar toen ik mijn eerste kennismaking dag had gehad was ik zo blij! Iedereen is zo aardig en lief. Ik heb zo’n leuke klas. Ik had zelfs gewoon zin in de volgende schooldagen. Dat is echt een eeuwigheid geleden dat ik dat zo heb ervaren.

Inmiddels heb ik alweer een week les gehad en ik sta er nog steeds zo in. Ik vind de lessen heel interessant. We krijgen veel praktijk, wat me ook lekker bezig houd. En ja ik ben mega moe, ik slaap slecht, de lange dagen kan ik eigenlijk niet helemaal aan. Maar ik wil dit zo graag!

Ik weet nooit wat de toekomst gaat brengen, maar ik denk dat ik op deze opleiding mijn plekje wel ga vinden.Hopelijk is dit een eerste stap naar mijn nieuwe toekomst.