Een jaar geleden

Een jaar geleden

Morgen is het 4 december. De dag waar ik al een aantal weken naar toe aan het leven ben, en nee niet op een positieve manier. Ik voel spanning als ik denk aan deze datum, maar ook wanhoop en verdriet. Ik weet niet hoe ik om moet gaan met een dag als deze. Eén jaar geleden koos een fantastisch lief en mooi persoon voor zichzelf. Ze kon niet meer en had lang genoeg gevochten. Ik respecteer haar keuze iedere minuut van de dag, maar ik kan niet ontkennen dat het ook iedere minuut van de dag pijn doet.

Ik weet eerlijk gezegd niet goed wat ik morgen moet doen, of wat goed voelt op een dag als deze. Het valt dit jaar op een dinsdag, dus school en werk staan gewoon voor de deur, maar het voelt niet goed. Ik kan morgen niet gewoon de dingen doe die ik altijd zou doen op een doordeweekse dinsdag. Ik wil voelen, delen, huilen en lachen. Ik wil iedere emotie die ik voel bij haar kunnen uiten. Ik wil het kunnen vertellen. Want lieve C, ik mis je toch zo ontzettend hard iedere dag weer. Het is nooit meer hetzelfde geworden zonder jou.

Ik vraag me af wat anderen doen op zo’n dag als deze, een dag waarop je een dierbaar iemand bent verloren of tijdens de verjaardag van iemand die er niet meer is. Hoe sta je stil bij die persoon en bij alles wat er is gebeurd? Ik kan maar moeilijk met mijn emoties omgaan merk ik. Ik voel me de laatste tijd vooral heel erg boos, maar ik weet dat boos is niet de juiste emotie. Verdriet is wat ik voel, maar niet kan uiten.

Heb je suïcidale gedachten en wil je daar met iemand over praten? Bel naar 0900-0113 of chat via 113.nl.