black and white woman girl sitting

Dysthyme wattes?

Sommige maanden zijn zwaar en andere weken net iets minder zwaar. Dit is hoe je een dysthyme stoornis zou omschrijven. Het is een chronische lichte tot milde depressie. Soms zijn er weken waar de zon net wat meer schijnt en dan zijn er weer maanden waarin het dal zo diep is dat je soms geen weg omhoog meer ziet.

In de goede weken denk je dat het wel goed komt en dat je niet weer depressief wordt, maar elke keer komt het toch weer terug. In de goede weken kun je weer genieten van dingen en soms zelfs blij zijn. In de depressieve periode denk je elke dag van waarom leef en besta ik nog.Je kan nergens nog echt van genieten.

Tijdens de slechte perioden zijn de destructieve en sucïdale gedachtes meer aanwezig. Niet dat je altijd op ze reageert, maar ze gaan overal mee naartoe waar jij ook heen gaat. Dan breekt er weer een paar goede weken aan en hoop je eindelijk dat de dysthyme stoornis over is, maar dan is het er weer en zo gaat het elke keer weer. Net een cirkel waar je maar niet uit lijkt te komen hoe hard je ook je best doet.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik toon graag een persoonlijke blog onder mijn reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.