Duizend stukjes

Duizend stukjes

Ik ben bang.

Bang voor iedereen, bang voor alles. Ik zet een masker op als ik mijn deur uitstap. Niemand ziet mijn tranen, niemand voelt mijn pijn. Ik lach, en ik doe alsof. Ik voel me verscheurd. Uit elkaar gevallen. In duizend stukjes. Ik ben bang.

Bang om te zijn, bang om te leven. Ik wil het zo graag en probeer het zo hard ik kan. Niemand mag weten wat ik denk, niemand mag weten hoe ik worstel. Ik lach, en ik weet dat sommigen naar mij op kijken. Het maakt me bang. Ik voel me zo verscheurd. Uit elkaar gevallen. In duizend stukjes.

Ik ben bang, bang voor iedereen die tegen mij op kijkt. Ik ben bang voor iedereen, bang voor alles om me heen. Nergens voel ik me echt veilig. Nergens kan ik echt even gewoon ‘zijn’. Ik weet niet wat het betekent om ergens te ‘zijn’. Ik weet niet hoe het voelt om een ‘thuis’ te hebben, hoe het is om een plek te hebben die veilig is, vertrouwd voelt. Ik ken het niet.

Ik ben bang. Ik voel me verscheurd. Uit elkaar gevallen. In duizend stukjes. En voor een klein gedeelte is dit ook zo. Want ik ben niet alleen. Het is ook nooit stil in mijn hoofd. Het is altijd druk in mijn hoofd, ruis, chaos. Dat is mijn wereld. Dat is wat ik ken. En tot een paar jaar geleden, dacht ik dat het heel normaal was, dat iedereen dat had. Maar… Niet iedereen heeft dit. Op de manier dat ik het heb. Ik ben niet alleen. Nooit alleen… Ik ben wij. Er is een ons.

En daarom voel ik me verscheurd. Uit elkaar gevallen. In duizend stukjes. Ik ben wij. Er is een ons. En voor nu, voor nu is dat wat het is, voor nu is dat waar ik mee moet leven, waar wij moeten leven. Omdat het nu eenmaal niet anders is. Samen door het leven gaan, dat is voor nu hoe het gaat. Omdat ik nu wij is, maar op een dag ik weer ik is.

Duizend stukjes. Voor nu.

Lees hier meer over dissociatieve identiteitsstoornis (DIS)

Lees ook:

  • Goh, begin je een blog over iets wat je ontzettend eng vindt. Iets met uit je comfortzone stappen. Al is typen nog altijd lekker veilig. Niemand hoeft te weten wie er achter deze tekst leeft. Voor jullie ben ik Epione.…

    Mijn eerste blog! spannend…

5 reacties

  1. Wat moet dit vreselijk zijn om te voelen. De manier waarop je dit schrijft laat me het bijna voelen. Wat gun ik je een plek waar je je ‘thuis’ mag voelen.. waar jullie je thuis mogen voelen.. dank je wel voor het delen..

  2. Ik denk dat ik, wij, ons dit lees en tegelijk voel ik chaos. Door jou woorden, die raken, die we teveel herkennen, die zeggen: jij voelt ons. Ik denk voor een groot deel te weten wat jij, jullie zeggen. Het masker, het niet gezien worden. Niemand weet wie we eigenlijk zijn. En als je het probeert krijg je zo vaak heel hard en pijnlijk de woorden: wat fijn dat je er zo goed uit ziet en dat het zo goed met je gaat, terwijl de woorden Hoe gaat het met je? nooit gesteld is. Zeg je dan dankjewel? Of mag je in tranen uitbarsten die je nooit durft uit te huilen of de worden uit te spreken.
    Jij, jullie, je mag mij, ons, ik laten lezen wat er wel is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.