Duizend stukjes

Duizend stukjes

Ik ben bang.

Bang voor iedereen, bang voor alles. Ik zet een masker op als ik mijn deur uitstap. Niemand ziet mijn tranen, niemand voelt mijn pijn. Ik lach, en ik doe alsof. Ik voel me verscheurd. Uit elkaar gevallen. In duizend stukjes. Ik ben bang.

Bang om te zijn, bang om te leven. Ik wil het zo graag en probeer het zo hard ik kan. Niemand mag weten wat ik denk, niemand mag weten hoe ik worstel. Ik lach, en ik weet dat sommigen naar mij op kijken. Het maakt me bang. Ik voel me zo verscheurd. Uit elkaar gevallen. In duizend stukjes.

Ik ben bang, bang voor iedereen die tegen mij op kijkt. Ik ben bang voor iedereen, bang voor alles om me heen. Nergens voel ik me echt veilig. Nergens kan ik echt even gewoon ‘zijn’. Ik weet niet wat het betekent om ergens te ‘zijn’. Ik weet niet hoe het voelt om een ‘thuis’ te hebben, hoe het is om een plek te hebben die veilig is, vertrouwd voelt. Ik ken het niet.

Ik ben bang. Ik voel me verscheurd. Uit elkaar gevallen. In duizend stukjes. En voor een klein gedeelte is dit ook zo. Want ik ben niet alleen. Het is ook nooit stil in mijn hoofd. Het is altijd druk in mijn hoofd, ruis, chaos. Dat is mijn wereld. Dat is wat ik ken. En tot een paar jaar geleden, dacht ik dat het heel normaal was, dat iedereen dat had. Maar… Niet iedereen heeft dit. Op de manier dat ik het heb. Ik ben niet alleen. Nooit alleen… Ik ben wij. Er is een ons.

En daarom voel ik me verscheurd. Uit elkaar gevallen. In duizend stukjes. Ik ben wij. Er is een ons. En voor nu, voor nu is dat wat het is, voor nu is dat waar ik mee moet leven, waar wij moeten leven. Omdat het nu eenmaal niet anders is. Samen door het leven gaan, dat is voor nu hoe het gaat. Omdat ik nu wij is, maar op een dag ik weer ik is.

Duizend stukjes. Voor nu.

Lees hier meer over dissociatieve identiteitsstoornis (DIS)

Lees ook:

  • Wiebenik

    Deze blog gaat in op misbruik. Lees deze niet als je weet dat dat niet goed voor je is. Zoek je iemand om mee te praten? Neem dan contact op met de vrijwilligers van De…

  • Delen

    Oké goed, daar gaan we, tijdje geleden al weer. Deels omdat ik, wij, niet zo lekker gaan. Er is intern veel onrust, wat ervoor zorgt dat ik vaak van voren niet weet dat ik van…

  • Triggers

    Er ontstond een gesprek met mijn begeleider over triggers. Iets wat mij erg aan het denken heeft gezet. Een lastig fenomeen waar ik nog iedere dag mee bezig ben. Overal waar ik ben en kom…

4 reacties

  1. Wat moet dit vreselijk zijn om te voelen. De manier waarop je dit schrijft laat me het bijna voelen. Wat gun ik je een plek waar je je ‘thuis’ mag voelen.. waar jullie je thuis mogen voelen.. dank je wel voor het delen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.