Domme fout, zwarte gevolgen

Domme fout, zwarte gevolgen

Onderstaande blog gaat in op een persoonlijke ervaring met antidepressiva. Op zoek naar objectieve informatie over antidepressiva? Kijk op antidepressiva.nl

Ik heb een week lang maar een halve dosis antidepressiva geslikt. Dom dom! Het is behoorlijk zwart in mijn hoofd. Het voordeel is dat ik weer glashelder heb waarom ik al die rommel slik. Sinds ik er medicatie tegen migraine bij heb ging het zó goed, dat ik een paar keer dacht dat antidepressiva verminderen misschien wel een optie was. Die gedachte laat ik nu maar varen. Waarom ik het wilde proberen is omdat alles wat vlakker is met antidepressiva. Uithuilen of ontzettend lachen lukt niet. Dat mis ik wel. Maar zolang ik dit zwarte monster buiten de deur kan houden en nog genoeg liefde, geluk, verdriet en plezier voel, laten we het maar bij het oude. Het is een stuk stabieler en aangenamer dan het voor lange tijd is geweest.

Toen ik voor het eerst antidepressiva kreeg van de gynaecoloog zei ze “Een diabeet heeft insuline nodig. Jij hebt een ander stofje nodig, omdat je lichaam er niet genoeg van aan maakt. Waarom zou je dat dan niet nemen?” En zo is het ook. Inmiddels is er nog wat meer bij gekomen, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik heb alleen nu een beetje spijt dat ik niet verder na heb gedacht aan het aantal tabletjes. Gelukkig weet ik dat het tijdelijk is. Over een paar dagen zullen mijn gedachten weer minder zwart zijn. Het is iets beter te verdragen, wetende dat de zon weer opkomt.