Domme fout, zwarte gevolgen

Onderstaande blog gaat in op een persoonlijke ervaring met antidepressiva. Op zoek naar objectieve informatie over antidepressiva? Kijk op antidepressiva.nl

Ik heb een week lang maar een halve dosis antidepressiva geslikt. Dom dom! Het is behoorlijk zwart in mijn hoofd. Het voordeel is dat ik weer glashelder heb waarom ik al die rommel slik. Sinds ik er medicatie tegen migraine bij heb ging het zó goed, dat ik een paar keer dacht dat antidepressiva verminderen misschien wel een optie was. Die gedachte laat ik nu maar varen. Waarom ik het wilde proberen is omdat alles wat vlakker is met antidepressiva. Uithuilen of ontzettend lachen lukt niet. Dat mis ik wel. Maar zolang ik dit zwarte monster buiten de deur kan houden en nog genoeg liefde, geluk, verdriet en plezier voel, laten we het maar bij het oude. Het is een stuk stabieler en aangenamer dan het voor lange tijd is geweest.

Toen ik voor het eerst antidepressiva kreeg van de gynaecoloog zei ze “Een diabeet heeft insuline nodig. Jij hebt een ander stofje nodig, omdat je lichaam er niet genoeg van aan maakt. Waarom zou je dat dan niet nemen?” En zo is het ook. Inmiddels is er nog wat meer bij gekomen, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik heb alleen nu een beetje spijt dat ik niet verder na heb gedacht aan het aantal tabletjes. Gelukkig weet ik dat het tijdelijk is. Over een paar dagen zullen mijn gedachten weer minder zwart zijn. Het is iets beter te verdragen, wetende dat de zon weer opkomt.

Lees ook:

  • Niet stoppen met antidepressiva

    Onderstaande blog gaat in op een persoonlijke ervaring met antidepressiva. Op zoek naar objectieve informatie over antidepressiva? Kijk op antidepressiva.nl Afkicken van antidepressiva is heftig. Als je het al lang gebruikt, een hoge dosis hebt, geen idee hebt waar te…

Meer informatie over borderline

E-book over borderline:

borderline mini header

In deze dsmmini komen mensen met borderline, naasten en hulpverleners aan het woord. Hoe zien en ervaren zij borderline persoonlijkheidsstoornis?
Je leest het in de ervaringsverhalen, interviews, artikelen, quotes en Q&A’s.
Voor iedereen die, op wat voor manier dan ook, te maken heeft met borderline en op zoek is naar herkenning of nieuwe inzichten.

Dit e-book is een PDF, je kunt hem lezen op je computer of telefoon zonder e-reader!

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

lees meer