Domme fout, zwarte gevolgen

Domme fout, zwarte gevolgen

Onderstaande blog gaat in op een persoonlijke ervaring met antidepressiva. Op zoek naar objectieve informatie over antidepressiva? Kijk op antidepressiva.nl

Ik heb een week lang maar een halve dosis antidepressiva geslikt. Dom dom! Het is behoorlijk zwart in mijn hoofd. Het voordeel is dat ik weer glashelder heb waarom ik al die rommel slik. Sinds ik er medicatie tegen migraine bij heb ging het zó goed, dat ik een paar keer dacht dat antidepressiva verminderen misschien wel een optie was. Die gedachte laat ik nu maar varen. Waarom ik het wilde proberen is omdat alles wat vlakker is met antidepressiva. Uithuilen of ontzettend lachen lukt niet. Dat mis ik wel. Maar zolang ik dit zwarte monster buiten de deur kan houden en nog genoeg liefde, geluk, verdriet en plezier voel, laten we het maar bij het oude. Het is een stuk stabieler en aangenamer dan het voor lange tijd is geweest.

Toen ik voor het eerst antidepressiva kreeg van de gynaecoloog zei ze “Een diabeet heeft insuline nodig. Jij hebt een ander stofje nodig, omdat je lichaam er niet genoeg van aan maakt. Waarom zou je dat dan niet nemen?” En zo is het ook. Inmiddels is er nog wat meer bij gekomen, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik heb alleen nu een beetje spijt dat ik niet verder na heb gedacht aan het aantal tabletjes. Gelukkig weet ik dat het tijdelijk is. Over een paar dagen zullen mijn gedachten weer minder zwart zijn. Het is iets beter te verdragen, wetende dat de zon weer opkomt.

Lees ook:

  • pexels photo 426893

    In mijn vorige blog schreef ik dat ik tijdens mijn middelbare schooltijd ben gepest om mijn geaardheid. Mede daardoor raakte ik later in een depressie. Beide (het pesten en de depressie) hebben hun sporen achtergelaten in…

  • Meisje in het donker

    Ik ga slapen. Ik nestel me in een bolletje in de foetushouding. (Ik denk dat ik graag in mama's buik zat.) Vijf minuten later draai ik me, bolletje check. Foetushouding check. Zo val ik uiteindelijk…

  • shoes pregnancy child clothing 47220

    Lees de titel nog eens. Ik neem je mee in mijn wereld van vergelijkingen en uitspraken. Met weinig mensen heb ik echt een band, maar er is één bijzonder persoon in mijn leven met wie ik dat…

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.