hands writing diary journal 159774

De nieuwe

Vandaag had ik een afspraak bij mijn psychologe. Ze heeft een nieuwe baan gevonden en nu was de dag dat ze mij ging koppelen aan een andere psycholoog. Een collega van haar die nu alles over mij te weten zou komen. Weer een nieuw persoon die in mijn leven gaat rondsnuffelen.

Maar ach, ik ben al zo vaak van hulpverlener gewisseld… Ik heb daar tot grote verbazing van mijn psychologe geen moeite mee. De meesten schijnen helemaal van de leg te zijn. Van mij kon ze een vrij koele reactie verwachten.

Ik heb haar wel enthousiast gefeliciteerd met haar nieuwe baan. Dat verbaasde haar, geen gebroken meisje omdat er iets groots veranderde. Maar ik ben niet anders gewend. Weer een ander persoon die mij gaat denken te kennen.

Ik kwam twee minuten te laat in de wachtkamer aan. Ik was gehaast en vastbesloten een warme chocolademelk te nemen. Maar bij de machine stond al een man zijn koffie te pakken. Ik was te ongeduldig nerveus en gehaast en spring zowat zijn aura in om een bekertje te kunnen pakken.

Geen zin om te wachten dus huphup schiet eens op meneer. Ik wil mijn chocolademelk!! Ik sta dus veel te dicht in zijn bubbel dus hij weet niet hoe snel hij weg moet komen. Tevreden pak ik mijn chocolademelk en ga zitten tot ik opgehaald word door mijn psychologe.

Zodra ik de kamer binnenloop zie ik een man zitten. Oh kak…het is de man die ik net de stuipen op het lijf gejaagd heb. Goede eerste indruk!! We beginnen er beiden niet over en hij zit het halve gesprek te fronsen. Hij weet nog niet in welk hokje hij mij zal gaan plaatsen. Zijn doel is wel duidelijk, hij wil dat ik over 1 jaar geen therapie meer nodig heb. Ambitieuze meneer…

Hij gaat naar zijn eigen kamer zodat ik afscheid kan nemen van mijn  psychologe. Ja pff… ik klets nog even met haar en wens haar het beste. Ik kan niet zoveel met dat afscheid nemen. De hand nog een keer schudden en ik vind het welletjes.

Ik ga naar de kamer van mijn nieuwe psycholoog want ik moet nog een nieuwe afspraak met hem maken. Hij heeft blijkbaar ondertussen zichzelf herpakt want met een grote glimlach ontvangt hij mij in zijn kamer. Ik pak mijn mobiel en noteer de nieuwe datum. 2 mei, de dag dat de nieuwe mij denkt te gaan leren kennen. Misschien is dat zo…misschien ook niet. Ik zal mijn best doen hem niet weer de stuipen op het lijf te jagen.

Denk ik.