Ontwerp zonder titel

De kracht van depressie – Peter Oostelbos

Het boek ‘De kracht van depressie’ is geschreven door auteur Peter Oostelbos. Hij is ervaringsdeskundige op het gebied van depressies. Het is hem gelukt een mooie mix te maken tussen zijn eigen verhaal en een theoretisch kader. Middels invuloefeningen neemt hij je als lezer mee om je eigen patronen helder in beeld te krijgen. Daardoor kun je ook in je eigen situatie beter begrijpen waarom er gebeurt wat er gebeurt.

Peter is in staat om op een hele normale manier uit te leggen dat het niet de vervelende gebeurtenissen zijn die onze depressie doen ontstaan, maar de kernovertuigingen van vroeger die door gebeurtenissen worden geraakt. Om de pijn van deze kernovertuiging niet te hoeven voelen, ontwikkel je onbewust een oplossing die uiteindelijk een patroon wordt. Hij is niet te flauw om hier zijn persoonlijk ervaringen over te delen en dat maakt het boek heel makkelijk leesbaar. 

Peter pleit voor persoonlijk leiderschap, een mooie term om te beschrijven hoe je zelfs tijdens een depressie leiding kunt nemen over je depressie en richting kunt geven aan je leven. Hij schuwt hierbij de diepere laag niet. Met vragen als ‘wat is de functie van jouw depressie?’ probeert hij inzichten te vergroten. Op vriendelijke wijze nodigt hij de lezer uit om met nieuwsgierigheid naar diens depressie te kijken en de daadwerkelijke ‘kracht van depressie’ te ontdekken. Een aanrader!