De diagnose verandert niet plots wie je bent

De diagnose verandert niet plots wie je bent

Toen ik met paniekaanvallen naar de huisarts ging, stuurde zij mij door naar een centrum voor ADHD. Ik zou daar getest worden. Tijdens de intake kwamen we er samen achter dat er meer aan de hand was dan alleen wat aandacht-problematiek. Destijds had ik nét mijn huidige vriend ontmoet. Ik was doodsbang. Terwijl ik psychisch uit elkaar getrokken werd in het centrum, zat ik andere dagen doodleuk te daten, te zuipen en te feesten. Lekker vermijdend gedrag.

Toen brak de dag aan dat ik een diagnose zou krijgen. Ik was bang dat mijn nieuwe crush erachter zou komen dat ik (in mijn ogen) ‘gek’ zou zijn. Hij mocht er niks van weten! Toch merkte hij dat er wat aan de hand was. Hij vroeg: ‘Waarom ben je zo stil en prikkelbaar vandaag? Wat is er aan de hand?’ Waarop ik antwoordde: ‘Vandaag ga ik naar de psychiater, en daar krijg ik een diagnose. Ze denken dat ik … eh … borderline heb.’ Ik durfde het woord bijna niet uit te spreken, maar ik wilde wel graag eerlijk zijn. Tot mijn grote verrassing en opluchting antwoordde hij:

‘Welk etiket ze ook op je plakken, je wordt niet opeens een ander mens, en wie je nu bent, daar ben ik dol op.’

Dat was zo lief!

Inmiddels zijn we bijna een jaar samen, en helpt hij mij nog elke dag door de therapie heen. Hij is mijn grootste steun en toeverlaat.

Lees ook:

  • meisje dat schrijft

    In april 2019 kreeg ik de diagnose borderline persoonlijkheidsstoornis. Maar hoe voel ik me hier werkelijk bij? Hoe reageert de buitenwereld hierop? Gaat het ooit anders zijn? Mijn gevoel Het eerste wat ik dacht toen…

  • Mag ik het stigma wissen?

    Ik wil de vooroordelen over mijn labels wissen. Rond mijn CPTSS valt het stigmatiseren mee in verhouding tot de rest. Dat is best erg, want ik heb last van stigma rond al mijn labels. Vaak…

  • Autisme

    Toen ik voor het eerst bij de GGZ kwam voor een kennismakingsgesprek was ik zo ontzettend zenuwachtig. Ik wist echt niet wat mij overkwam. Ik was toendertijd doorgestuurd door de psycholoog van het revalidatiecentrum. Meteen…

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.