dansen in het gras

Dansen in het gras

Ik heb lang gedacht dat alles goed zou zijn als ik eenmaal volwassen zou zijn, als ik het perfecte plaatje bezat. Dan zou ik geen last meer zou hebben van die nare stemmetjes in mijn hoofd. Dan zou het niet meer uitmaken wat anderen van mij vinden. Ik dacht dat ik tevreden zou zijn, trots, en dat daarmee de kous af was. Een soort start voor het echte leven.

Ik heb immers hard gewerkt om te staan waar ik nu sta. Therapie gevolgd, meer psychologen, therapeuten, ambulant begeleiders etc. gesproken dan ik me kan herinneren. Dan is het nu tijd voor blijdschap, toch? Nooit stond ik erbij stil dat ik, wanneer ik in het straatje zou lopen waarvan iedereen wilde dat ik er liep, er wellicht achter zou komen dat ik veel liever op het gras dans.

Nu ik dit typ, voelt het meteen ondankbaar en beginnen de kritische psychologen in mijn hoofd met hun vingertje te zwaaien. ‘Kijk eens waar je bent! Zoveel om dankbaar voor te zijn!’ Het liefst gooien ze er nog een paar therapeutische termen achteraan, want zelf diagnoses stellen.. I do it like no one can. Terwijl het geen ondankbaarheid is, slechts het besef dat een ander nooit kan beslissen wat het beste voor mijn leven is. Al is iets goed voor 99 anderen, ik kan die ene zijn waarbij het helemaal anders moet. 

Ik wil vrouw zijn van mijn man, maar niet die keurige meid die met haar schoonmaakdoekje hele dagen door het huis rent. Ik wil moeder zijn van mijn zoon, maar niet die geboren mama die het brood van haar kinderen in sterretjes snijdt. Want mijn huis is een rommel, mijn hoofd is vaak chaos, het boterhammetje van mijn zoon lijkt soms een oorlogsgebied van boter en pindakaas, maar mijn hart is vol liefde. 

Ik wil kunnen leven zonder denkrimpel, ik wil kunnen dansen zonder schaamte, ik wil doen wat goed voelt, léven. 

Loop jij maar op de stenen, ik dans wel in het gras. 

Lees ook:

  • Bucketlist

    Verschillende betekenissen gekoppeld aan een woord. In eerste instantie denk je bij bucketlist aan dingen die je gedaan moet hebben voor je dood gaat. Daar kan een oneindig lange lijst uit ontstaan. Ik vind het trouwens niet alleen een lijst…

lees meer

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.