cocon

Coconnetje

Alweer een tijd geleden dat ik wat geschreven heb. Waarom? Geen idee! Het is niet eens alleen maar héél slecht of heel goed met me gegaan. De gewone ups en downs die bij het leven horen en de extra ups en downs die bij verwerking en herstellen horen. De euforie bij het afsluiten van het eerste index trauma gaat bijna feilloos over in de heftigheid van het krijgen van nieuwe herinneringen bij het starten met verwerken van het volgende trauma… Herinneringen die er ergens nog wel zaten, maar enkel nog met hele heftige nachtmerries heel vertekend en verwrongen naar boven kwamen. Is dan verwerking wel handig? Kan ik dan niet beter stoppen met EMDR en mijn peutje gedag zeggen? Krijg ik over haar ook geen enge dromen meer waardoor ik mezelf weer eens die taxi in moet sleuren om daar heen te gaan. Het antwoord is heel simpel: NEE! Het is en blijft hard werken, maar als ik naar de afgelopen tijd kijk is er toch een hoop wat ook wél goed gaat. Ik kijk niet meer enkel zwart wit (ook al een vooruitgang ) de hele situatie bekijkend zijn er dingen heel erg in beweging gekomen. Er gebeurt veel in me.

Tijdsbestek van 2 jaar

Als ik nou voor het gemak eens kijk naar ongeveer 2 jaar geleden. Mijn dieptepunt ZWART (Daar is ie weer) Ik wil daar ook niet te veel bij stilstaan veel te ZWARTgallig en ik houd wel van galgenhumor, maar dan moet het ook écht leuk zijn… Ik zag het dus niet meer zitten, vond het leven niet zo leuk met alleen maar angst en herbelevingen en een mega depressie, dus ik had een aantal ‘mooie’ plannen gemaakt, maar het leven had een ander plan met mij… Nadat duidelijk werd dat er een plaats in Nederland was die nog wat voor mijn kon betekenen heb ik verdere plannen acuut vernietigd (oid, maar al waren ze in mijn hoofd nog aanwezig, ik heb daar nooit meer iets mee gedaan, want ik kreeg een kans op een beter leven!) En ben ik vol voor die kans in Leeuwarden gegaan! Ik heb alles aangegrepen om te zorgen dat ik daar terecht kon komen en me daar ook ingezet ( soms iets te veel, maar dat schijn ik vaker te doen. Dan viel ik min of meer om, door een spit aanval bijv) en zo ben ik thuis óók doorgegaan!

Wat heeft het me dan opgeleverd? Ik ben nét pas klaar met mijn eerste index trauma, dat heb ik niet eens daar af kunnen ronden! En toch! Ik heb ondertussen zoveel dingen gedaan die ik nooit van mezelf had verwacht meerdere keren met de trein gereisd, een helicopter vlucht gemaakt, (nog toen ik in Leeuwarden zat) alleen een nachtje naar Ameland gegaan, morgen ga ik naar een Rock concert, interview gegeven voor het blad ‘Dood van Katja Schuurman over mijn suïcide pogingen, alleen uit eten, zelf cursussen aangaan, proefles zang gedaan (en ik kan het nog) allemaal fijnen dingen, spannende dingen! En het allermooiste: ik geniet! Ik geniet samen met mijn hondje, maar ook alleen!

Twee jaar terug genoot ik nergens meer van, toen mijn peutje de EMDR tijdelijk stopte vanwege mijn BMI voelde ik me gefaald, ik had het gevoel dat zij het opgaf. Eigenlijk gaf ik het op.

Afgelopen week zat ik in mijn coconnetje, omdat de ‘nieuwe ‘ herinneringen me een beetje te veel waren, ik kon/ kan ze (nog) niet delen. Ook niet met mijn peutje waar ik heel veel vertrouwen in heb.  Even dacht ik dat het beter was om het allemaal maar niet te verwerken, totdat ik terug dacht aan 2 jaar terug… Nu zit ik naar Dobby te kijken; verwerken is hard werken, maar het is het uiteindelijk zó waard!