Lekker op weg…maar die klote file…

Lekker op weg…maar die klote file…

Vorige week dinsdag en woensdag had ik een dippie. Hoe, wat, waarom? Geen idee. Althans geestelijk geen idee, van de lichamelijke dip wel.

In onze vakantie hebben Marelle en ik ons voorgenomen om te gaan wandelen. Dit naar aanleiding van een boek dat ik gelezen had van Hans Peter Roel “Op zoek naar de hemel”. Daarin wordt beschreven hoe iemand een gedeelte van de Camino loopt. De Camino is een pelgrimstocht met als einddoel Santiago de Compostella. Hij loopt de pelgrimstocht om dingen te verwerken en een poging om zichzelf te hervinden. Nou, als iets mij aanspreekt is het dat wel. Dus stelde ik, eigenlijk als geintje, voor om dit ook eens een keer te gaan doen. En tot mijn grote verbazing zei Marelle: “ja, dat is goed. Regel het maar.”

Maar voordat er zoveel kilometers gelopen kunnen worden is het handig om alvast  te gaan trainen. Dus toen wij terug waren van vakantie hebben we stevige  wandelschoenen gekocht, met goede sokken erbij. En nu wandelen we op zondagmiddag. Zo ook die zondag voor mijn dippie.

Want als je ergens naartoe loopt….moet je ook weer terug. Dus al met al was onze tweede ‘echte’ wandeling door het mooie Thoolse landschap 12 kilometer lang geworden. Het was wel superrelaxed met onderweg nog een pitsstop en wat gedronken. Lekkere positieve energie aan overgehouden. De maandag ging het ook nog redelijk maar dinsdag, woensdag en donderdag was het lichamelijk niet best. Oftewel over mijn grens gegaan en ontzettend moe.

Heel even een baalmoment, maar ja waarom, vroeg ik mijzelf af. Eigenlijk nergens om…toch? Alleen een heel duidelijk signaal dat mijn accu nog niet op orde is. En daar zal ik het mee moeten doen. Dus ik heb er snel aan toegegeven, het geaccepteerd. En donderdagavond na een verfrissende douche had ik weer een beetje het gevoel van voren dat ik van achteren nog leefde. De volgende wandeling zal niet meer dan 10 kilometer worden. Zeg ik nu. Weer een file gepasseerd. Het gaat steeds beter.

PS. Tijdens onze vakantie, net na ik Marelle gevraagd had om te gaan wandelen, las ik in de krant de aankondiging dat er vanaf 1 augustus op MAX het programma ‘Laat mij maar lopen’ zou starten. Een programma dat 7 personen volgt op hun Camino, met allemaal hun persoonlijke redenen om dit te doen. Ik kan je zeggen dat ik het tijdens het zien van de afleveringen heel veel herkenning had en hier en daar een traantje gelaten heb. Het programma was een idee van Mariska van der Klis (Mariska Hulscher). Als je het nog niet gezien hebt…..een aanrader

Lees ook:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.