Bucketlist

Verschillende betekenissen gekoppeld aan een woord. In eerste instantie denk je bij bucketlist aan dingen die je gedaan moet hebben voor je dood gaat. Daar kan een oneindig lange lijst uit ontstaan. Ik vind het trouwens niet alleen een lijst voor dingen die je moet doen voor je dood gaat. Het kan ook gaan om dingen die je moet doen voor je 20ste, 30ste, 40ste en ga zo maar door.

Voor mij betekent bucketlist nog iets. Het principe is vanzelfsprekend bijna hetzelfde als bovenstaand voorbeeld, maar net even anders. Samen met een groep meiden ging ik afgelopen oud en nieuw op verrassingsreis. We gingen naar het buitenland, maar al snel hadden we door dat er genoeg Nederlanders waren en we dus niet vrijuit over iedereen konden praten. Dat was het moment dat onze geheimtaal begon. Je kent het wel van vroeger. Andere woorden gebruiken zodat “buitenstaanders’ je niet verstaan. Daarom riepen we bij elke leuke, aantrekkelijke jongen of man ‘BUCKETLIST!!!’. (Achteraf gok ik dat ze het wel door hadden trouwens).

Terug naar de andere betekenis van bucketlist. Vanmorgen onder de douche schoten er namelijk hele andere dingen door m’n hoofd bij het woord bucketlist. Ik stond niet onder m’n eigen douche, in m’n eigen huis met m’n eigen spullen.. Vandaag werd ik wakker op een gesloten afdeling. Compleet nieuw voor mij en om toch positief te blijven zeg ik maar gewoon: ‘Dat kan ik ook weer van m’n bucketlist afstrepen’.

Ook zin gekregen om te schrijven? Stuur een blog in naar dsmmeisjes!