labyrint

Brief aan mijn vicieuze cirkel

Ik ben verdoofd. Het is weer een avond dat de crisis in mijn hoofd weer naar voren komt en zo enorm hard op de voorgrond staat. Weer moet ik al mijn kracht bij elkaar rapen om deze avond door te komen. Het is al de zoveelste avond en ik vraag mij echt af wanneer het nou een keer ophoud.

Ik heb slechte weken achter de rug waarin ik alleen nog maar duisternis zag en geen lichtpuntjes. Ik was aan het vechten om de lichtpuntjes weer te kunnen zien en te waarderen, maar het is weer tijd voor de crisis in mijn hoofd. Ik word er zo moedeloos en hopeloos van. Wanneer krijg ik nou eindelijk de regie weer terug over mijn eigen leven en over mijn stemming? Ik ben aan het lopen door het bos maar ik vind de uitgang maar niet. Ik blijf maar steeds hetzelfde rondje lopen. Ik wil het rondje, oftewel de vicieuze cirkel, zo graag doorbreken maar ik krijg het maar niet voor elkaar. Ik blijf maar rond dwalen opzoek naar het juiste pad, wanneer ga ik die vinden?

Mijn leven is al jaren een obstakel. Ik wil zo graag weer een fijn en gelukkig leven krijgen. Ik weet dat iedereen ups en downs heeft maar mijn leven heeft al zoveel downs meegemaakt. Ik ben er op den duur wel echt klaar mee. Ik zou zo graag uit de ggz willen en weer een opleiding volgen en werk hebben. Ik weet dat dit totaal geen realistisch beeld is maar ik wil het zo graag. Als ik nu naar de toekomst kijk, word ik bang. Hoe zal mijn leven eruit zien na deze opname? Ik heb geen idee. Vijf maanden in deze opname en er zijn hele kleine stapjes gezet maar zeker niet de stapjes die iedereen had gehoopt.

Ik wil het gevoel hebben dat ik de wereld weer wat meer aankan. Ik wil wat meer grip krijgen op mijn eigen leven. Ik wil weer leven in plaats van overleven. Ik ga door met het goede pad te vinden. Ik blijf lopen en zoeken. Ik zal hopelijk mijn pad gaan vinden alleen op het moment voelt het allemaal als te veel.

Lieve vicieuze cirkel,

Ik heb besloten om jou te gaan verlaten. Ik weet dat je mij jarenlang in deze cirkel heb meegesleurd, maar je brengt mij alleen maar verder naar beneden. Je staat mijn behandeling in de weg. Je geeft mij geen ruimte om te groeien, geen ruimte om groter te worden terwijl ik zo graag wil groeien en groter worden. Ik ben het zo beu om steeds naar onder te worden gezogen. Je pakt mij vast en laat mij niet meer los. Ik weet dat je een gewoonte bent geworden in mijn leven maar zo kan ik niet meer verder. Ik wil leven, ik wil iets van mijn leven gaan maken en anderen trots maken. Ik kan dit niet meer. Ik ga je echt verlaten. Ik ga je echt gedag zeggen. Had je niet verwacht hè? Je dacht dat je mij in je macht had en dat heb je nog steeds maar er zal een tijd komen waarin ik sterker zal zijn en op mijn eigen benen zal gaan landen. Ik hoop dat je voor altijd verdwijnt en mij of iemand anders nooit meer zult lastig vallen.

Ik heb het zwaar en ik vind het heel moeilijk op het moment om erin te geloven dat ik mijn vicieuze cirkel kan doorbreken maar ik moet moed blijven houden. Ik blijf door met vechten voor mijn familie, vrienden, diertjes en hopelijk uiteindelijk ook voor mijzelf.

Lieve jij die dit leest, geloof alsjeblieft in jezelf en houd moed. Jij bent zoveel sterker dan je denkt. Jij kan dit overwinnen! Heb jezelf lief!

Hoop is een lichtje in je dat vandaag moed geeft en morgen kracht