Brief aan mezelf

Brief aan mezelf

Lieve Emmy-Lou,

Wat heb jij gestreden dit jaar. Zoveel nieuwe dingen geleerd. Je deelt, je praat, je schrijft, je hebt je durven hechten, je hebt mensen in vertrouwen genomen. Maar bovenal heb je geleerd dat je er niet alleen voor staat.

Soms voel je je nog wel even alleen, maar dan neem je contact op met een vriendin en dan gaat dat gevoel ook weer weg. Je kunt steeds beter omgaan met momenten van crisis. Ze duren ook steeds korter. Wie had dat ooit kunnen denken?

Vandaag ben je een tweedejaars Verpleegkunde-student, die zonder al te veel moeite door de opleiding heen gaat. Nog even en dan ga je je vijfde stage lopen, voor het eerst als leerling-verpleegkundige. Ik ben benieuwd wat je allemaal gaat meemaken en welke inzichten je nog op gaat doen.

Ik hoop dat je over tien jaar nog meer rust bij jezelf hebt gevonden. Dat je jezelf echt accepteert zoals je bent, met al je nukken en kwalen. Of misschien heb je je problematiek dan zo onder controle dat je er nog maar weinig last van ondervindt.

Nu zie ik het plan voor me om af te studeren als Verpleegkundige en dan te gaan werken in de GGZ. Het liefst op een afdeling voor kind en jeugd, met de aanvulling ervaringsdeskundigheid. Ik hoop dat je dan mensen weet te bereiken die je verder kunnen helpen, maar ook zelf iemand bent die hoop doet leven bij anderen. Iemand die de ander echt ziet staan, niet alleen de problematiek of het gedrag, maar mensen in zijn geheel. Want wat is de mens gecompliceerd mooi.

Iedereen is zichzelf op een andere manier en daar houd ik van. Ik hoop dat jij jezelf recht in de spiegel aan kunt kijken en tevreden kunt zijn met je daden. En mocht dat niet zo zijn dan hoop ik dat je het er met iemand over kunt hebben, om vervolgens veranderd gedrag te laten zien.

Weet dit Emmy-Lou, je bent het waard! Een ieder die op deze wereld rondloopt is het waard om gezien te worden, zoals hij, zij of x dat wil. Als laatste wil ik je nog veel succes toewensen de komende tien jaar. Ik geef je de opdracht mee om jezelf te zijn, zonder dat je je al teveel aanpast aan de mensen om je heen. Zodat mensen ook de echte jij leren kennen en je je kunt omringen met mensen die om je geven.

Geef nooit op!

Liefs,

Emmy-Lou

Lees ook:

  • Bucketlist

    Verschillende betekenissen gekoppeld aan een woord. In eerste instantie denk je bij bucketlist aan dingen die je gedaan moet hebben voor je dood gaat. Daar kan een oneindig lange lijst uit ontstaan. Ik vind het trouwens niet alleen een lijst…

5 reacties

  1. Hele mooie brief aan jezelf! En wat fijn dat je die met ons wilt delen. ♡ Hoopgevend, sterk, kwetsbaar. Ik hoop dat je trots bent, want zo te lezen mag je dat meer dan zijn.

  2. Wat een onwijs mooie brief heb jij zojuist aan jezelf geschreven. Je mag trots op jezelf zijn, want wat heb jij veel bereikt het afgelopen jaar, of liever gezegd de afgelopen jaren! Maak mooie momenten de komende jaren, en wordt sterker dan ooit x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.