Boek

dsmmeisjesboek:

Het mens achter de labels

Hoe is het om te leven met angst? Wat voelt iemand met borderline de hele dag? Op dsmmeisjes.nl proberen we dit soort vragen te beantwoorden. In 2018 gaan we dat ook offline doen: in oktober verschijnt het boek ‘het mens achter de labels’.

In het dsmmeisjesboek lichten we verschillende DSM-labels en hun symptomen uit en vertellen dan over het mens achter het label; hoe wij ons daadwerkelijk voelen, met interviews en een verzameling van blogs die eerder verschenen zijn op de website.

Help je hulpverlener

Het boek is interessant voor iedereen die een DSM-label heeft of iemand kent met psychische klachten, maar ons doel is om hulpverleners te helpen. Wij willen de kloof tussen het leren van lijstjes met symptomen en de praktijk kleiner maken.

We hopen dat hulpverleners door dit boek daadwerkelijk beter begrijpen wat iemand met een stoornis doormaakt en hulpverleners in opleiding beter voorbereid de praktijk betreden. Om onze belangrijke boodschap te verspreiden bieden we honderd hulpverleners (in opleiding) de eerste druk van het boek aan. 

Help met het boek

Wil je helpen? Meld je dan aan voor de speciale nieuwsbrief. We houden je op de hoogte van werkzaamheden waar we hulp bij kunnen gebruiken.

Meer weten

Wil je meer weten over het project? We houden je het hele jaar op de hoogte van de vorderingen van het boek via het forum. Op onze social media kun je periodiek ook updates vinden. Ook kun je onze voorlopige planning inzien.

Partners

Dit boek wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie die wij ontvangen uit de Social Run-gelden van Samen Sterk Zonder Stigma.