Boek ‘Het mens achter de labels’

Hoe voelt een paniekaanval? Is iemand met borderline echt zo snel boos? Kun je meerdere persoonlijkheden hebben? Wil iemand met een eetstoornis gewoon dun zijn?

Antwoorden op deze en andere vragen vind je in de interviews en verhalen in ons boek ‘ Het mens achter de labels’. Dit boek is interessant voor lotgenoten, maar bevat ook tips voor naasten, hulpverleners en iedereen die beter wil begrijpen hoe het voelt om een psychische stoornis te hebben.

In het boek komen zowel relatief bekende als onbekende psychische problemen voor. De geïnterviewden en schrijvers die we aan bod laten komen hebben last van de volgende negen stoornissen: angst, borderline, depressie, dissociatieve identiteitsstoornis (meervoudige persoonlijkheid), dwangmatige persoonlijkheidsstoornis, eetstoornis, psychosomatische stoornis (onverklaarbare lichamelijke klachten), trauma (PTSS) en vermijdende persoonlijkheidsstoornis. In het laatste hoofdstuk belichten we nog een aantal thema’s zoals zelfbeschadiging en euthanasie, maar ook hoe het is om man te zijn binnen de GGZ.

Voordracht:

Shawney draagt haar verhaal voor uit het boek ‘Het mens achter de labels’ op het Depressiegala in Tuschinski Amsterdam op 21 januari 2019

Help je hulpverlener

Het boek is interessant voor iedereen die een DSM-label heeft of iemand kent met psychische klachten, maar één van onze hoofddoelen is om hulpverleners te helpen. Wij willen de kloof tussen het leren van lijstjes met symptomen en de praktijk kleiner maken.

We hopen dat hulpverleners door dit boek daadwerkelijk beter begrijpen wat iemand met een stoornis doormaakt en hulpverleners in opleiding beter voorbereid de praktijk betreden. Om onze belangrijke boodschap te verspreiden hebben we honderd door onze lezers geselecteerde hulpverleners (in opleiding) en professionals in de zorg de eerste druk van het boek aangeboden.

Lancering:

Overhandiging boek het mens achter de labels van dsmmeisjes aan paul blokhuis staatssecretaris volksgezondheid welzijn en sport vws

Overhandiging boek ‘het mens achter de labels’ door Rivka en Anne, oprichters dsmmeisjes, aan Paul Blokhuis, staatssecretaris volksgezondheid welzijn en sport (VWS) op 21 februari 2019.

Lezing en signeersessie bij het Voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie op 4 april 2019.

Pers

Persbericht ’22 mensen met een psychische stoornis leggen uit hoe het nou écht voelt om ermee te leven’

Wil je een recensie-exemplaar of een win-actie organiseren? Neem dat contact op met:

Anouschka Peterink
T: 06 523 91 423
E: anouschka@kip-ei.nl

Suzan Schapendonk
T: 06 552 46 147
E: suzan@kip-ei.nl

Interviewaanvragen kun je sturen naar dsmmeisjes@gmail.com

Partners

Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Lucht. De gratis verspreiding van 100 exemplaren van dit boek wordt mogelijk gemaakt door een subsidie die wij ontvangen uit de Social Run-gelden.

In de media