jarig

Bijna jarig

Jippie, ik ben bijna jarig! Een dag waar de meeste mensen naar uitkijken. Ik alleen niet. Van tevoren kreeg ik een enorm rotgevoel. Ik was helemaal niet blij dat ik 20 werd. 20 betekent dat je de ‘tig’-getallen ingaat en daar kom je nooit meer uit.

Het maakte mij erg verdrietig dat ik straks 20 zou worden en al sinds mijn 15e met mijn psychische gezondheid worstel en door mijn angsten heb moeten stoppen met school. Daarnaast had ik niet het idee dat ik lang de tijd heb gehad om echt beter te worden. Ik vind het zonde dat ik de tijd heb gemist die de meeste jongeren hebben gehad. De laatste jaren van de middelbare school. Ik miste het gezellige lol maken met vrienden.

Gelukkig heb ik daar nog wel tijd voor. Maar dan moet ik eerst vrienden maken en dat is mij de afgelopen jaren ook niet echt gelukt. Sinds mijn 16e heb ik ook de diagnose OCD, dat is een dwangstoornis. Sinds mijn 16e zit ik aan de medicijnen die nog steeds niet werken. Ook ben ik erg gepest, waardoor ik zo onzeker ben geworden dat ik het moeilijk vind om te geloven dat ook ik er soms mag zijn. Ik vind mezelf vaak dik en lelijk. Ook voel ik mij vaak nog heel jong. Ik speel nog graag met Lego en luister naar K3. Op momenten dat ik paniek en angst heb voel ik mij ook net een klein meisje dat het liefst een knuffel wil.

Toch is het bijna zover. De grote dag. Ik probeer ervan te genieten voor zover het lukt. Ik kan niks anders dan straks toch echt de klok horen te gaan of er doorheen te slapen en wakker worden en tja, dan ben ik toch echt 20.

Ik heb wel al doelen gesteld voor het komende jaar, goede voornemens, zoals met oud en nieuw. Ik hoop voor mezelf dat ik minder ruzie maak in vriendschappen. Ik meer hoop houd. Ik vrolijker ben en meer kan lachen. En vooral dat ik kleine stapjes kan gaan maken met de juiste hulp.

Ik wil jullie laten weten dat het leven soms niet makkelijk is en worstelen is. Dat ik er nog lang niet uit ben. Maar ik wil ook laten zien dat je door moet vechten. Het komt echt wel goed ooit. Weet dat ik vertrouwen in je heb, ook al ken ik je niet. Ik wil je meegeven dat de zon ooit weer gaat schijnen.

Fijne dag nog vandaag! Ik ga proberen te genieten van mijn 20e verjaardag.