Ben ik dit echt?

Volgens mij begin ik me langzaam te realiseren dat het niet weg gaat. Dat ik niet beter word, dat ik ermee moet leren leven. Dat ik moet gaan accepteren.

Het gaat goed. Ik voel me goed vandaag. Werk was leuk, ik heb veel van mijn lijstje kunnen strepen. Ik had lol met collega’s. Totdat ik thuis kom en mijn vriend drie keer vraagt hoe het gaat. Ik probeer de schijn op te houden. Maar we weten beiden dat ik dat niet kan. Alles is van mijn gezicht af te lezen: hij gaat een avondje op stap met vrienden.

Het escaleert. Nee, het gaat inderdaad niet goed. De angst en paniek zijn te groot. Na verschillende soorten therapie en verschillende therapeuten besef ik me: het gaat nooit helemaal weg. De pijn en het verdriet uit mijn jeugd. Het lukt me niet dit te accepteren en ik denk alleen maar: ik kan deze relatie niet. Ik maak hem kapot, ik maak mezelf kapot. Het is te moeilijk en het doet te veel pijn.

Ben ik dit nou echt? Het meisje met borderline. Het meisje met de vermijdende persoonlijkheidsstoornis, de angststoornis en chronische depressie dat geleefd wordt door oude trauma’s?

En ja, vandaag denk ik dat ik dat ben. Maar na al die therapieën, therapeuten, tijd en ervaring weet ik dat ik het morgen weer zonniger zie. Dat ik zie dat ik leuk, vlot en spontaan ben, met humor. Dat ik een goede, leuke baan heb waar ik word gewaardeerd. Een onwijs leuk sociaal leven. En dat ik samenwoon met de meest geweldige jongen die ik me kan wensen. Die nog harder vecht voor ons dan ik. Hoe boos ik nu ook ben. Morgen ben ik weer vrolijk, dankbaar en vol liefde: dat meisje ben ik ook. Ik heb hoop.

Lees ook:

  • nadenkend meisje

    Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 15% van de adolescenten zichzelf beschadigen. Veel mensen zijn tussen de 14 en 17 jaar wanneer ze zich voor het eerst pijn doen. Het niet goed om kunnen gaan met je eigen emotie en angst…

Meer informatie over borderline

E-book over borderline:

borderline mini header

In deze dsmmini komen mensen met borderline, naasten en hulpverleners aan het woord. Hoe zien en ervaren zij borderline persoonlijkheidsstoornis?
Je leest het in de ervaringsverhalen, interviews, artikelen, quotes en Q&A’s.
Voor iedereen die, op wat voor manier dan ook, te maken heeft met borderline en op zoek is naar herkenning of nieuwe inzichten.

Dit e-book is een PDF, je kunt hem lezen op je computer of telefoon zonder e-reader!

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

lees meer