pexels photo 450271

Bedriegerssyndroom

Ik ben een bedrieger. Of beter gezegd, ik lieg mezelf voor dat ik een bedrieger ben. Ik heb last van het impostor syndrome. Hoewel ik weet dat het alleen in mijn hoofd zit, kan ik na zes jaren werkzaam leven nog steeds niet geloven dat ik het salaris dat elke maand mijn rekening op wordt gestort, daadwerkelijk verdiend heb.

Ik ga elke dag naar mijn kantoor. Ik knutsel wat af, doe wat dingen wel, andere dingen niet, verzin wat oplossingen, mis een hoop structuur, draag bij aan een chaos of draag daartegenin. Mijn onderbuik vertelt me dat wat ik krijg niet in verhouding staat tot wat ik doe. Dat ik veel wat ik vind te moeten kunnen gewoon niet kan. Dat veel wat ik zeg te zullen doen boven mijn hoofd groeit. En dat dat beetje getik, geknoei en geinternet gewoon vergevorderd hobbyisme is.

Ik stress me kapot om de juiste indruk voor te spiegelen, te doen alsof ik waard ben wat ik krijg. Ik stress me kapot om de taken te doen die voor anderen zo vanzelfsprekend lijken, vertellen hoe mijn dag is, een telefoon opnemen, met mensen praten. Ik stress om vergaderingen en om gezelschap.

Negen van de tien keer ga ik met klamme handen naar werk. Zeven van de tien keer met een onbestemd gevoel naar huis. Alsof ik mezelf zowel boven mijn capaciteit moet liegen als onder mijn capaciteit blijf leveren. Ik kan de dingen die bij werkzaam leven horen soms niet, soms nauwelijks en soms net aan.

Het heeft me al die zes jaar gekost om te beseffen dat de dingen die ik wel kan, met twee vingers in mijn neus,  voor anderen helemaal geen vanzelfsprekendheid zijn. Mijn getik, geknoei en geinternet is precies waar ik voor word betaald. En het blijkt, vreemd genoeg, na al die jaren, nog elke cent waard.

Lees ook:

  • flower blossom bloom blue 70353

    Want ik wil vergeten. Ik wil vergeten dat ik niets waard was, sociaal gehandicapt, en scheldwoorden die ik niet wil herhalen. Ik wil de herhaling in mijn hoofd vergeten. Ik wil de walging die ik…

  • pexels photo 245618

    Ik ben al vijf dagen aan het twijfelen. Zal ik iets schrijven? Ik wil zo graag dat mensen me vooral zien als een intelligent, lief, grappig, snel, stuiterend ding. Niet als een vrouw met een…

  • Dit is wat ik wil

    Ik wil het niet meer. Ik wil niet meer luisteren naar die dwingende gedachtes. Ik wil niet meer met politie te maken hebben. Ik wil niet meer mensen boos en verdrietig maken alleen maar omdat…

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik toon graag een persoonlijke blog onder mijn reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.