gears

Het auto-correct machientje in mijn hoofd

In mijn hoofd is het altijd druk.

Als ik even vrij krijg van de chaotische wirwar aan gedachten, heb ik wel liedjes, plaatjes, of zelfs hele filmpjes door mijn hoofd spoken. Het is niet eens altijd vervelend. Wellicht zou je het er best gezellig vinden wanneer je er een kijkje kon nemen. Ik denk in beelden, associeer alles met een lied, onthoud de meest onnozele dingen… En er is ook altijd een beetje ruzie.

Meestal hoor ik het niet eens meer

De ruzie in mijn hoofd is die welbekende, die tussen emotie en ratio. Van nature, en waarschijnlijk gevoed door mijn pestverleden, hebben mijn gedachten de neiging om mijn emoties voor waarheid aan te nemen en daar lekker mee aan de haal te gaan. Als ik goed in mijn vel zit, heb ik daar helemaal geen last van. Maar zodra depressie weer eens de kop op steekt, worden de gedachten niet alleen negatiever, maar ook hardnekkiger. Door jarenlange therapie ervaring, tackel ik de negatieve gedachten bijna onbewust. Zolang ik me niet volledig in depressie verlies, doet het auto-correct machientje in mijn hoofd zijn werk wel.

Elke machine heeft onderhoud nodig

Blind vertrouwen op mijn auto-correct machientje kan ik niet. Zoals bij elk apparaat, heeft ook mijn auto-correct machientje wel eens een flinke APK nodig. Ik werk goed samen met mijn monteur die me de gereedschappen aanreikt die ik inmiddels goed ken. Soms heb ik even een reminder nodig hoe ik mijn auto-correct machientje draaiende kan houden. Op het moment hoeft ‘ie niet zo hard te werken en durf ik ‘m met een gerust hart weer eens helemaal uit elkaar te halen om opnieuw te programmeren. Er moeten dringend wat onderdelen gesmeerd worden en wat haperende radertjes op de juiste plek gezet.

Ik heb best wat technisch inzicht, maar ik ben blij dat ik het niet alleen hoef te doen.

Lees ook:

  • Alcoholverslaving raboe

    Omdat ik merk dat er zoveel onbegrip over is, wil ik het over mijn alcoholverslaving hebben. Er rust een taboe op. Bovendien schrijf ik deze blog anoniem, waardoor ik het wel durf. Ik heb al…

  • Hallo hoofd, we moeten praten!

    Hallo hoofd, we moeten praten!   Dat je denkt dat mensen niet van je houden, he? Dat is niet waar. Dat je denkt dat je van niemand kan houden, he? Dat is ook niet waar.…

  • De vergadering in mijn hoofd

    Datum: AltijdAanwezig: Volwassen Maaike, Kleine Maaike, de Beul, het Geweten, de Sluipmoordenaar Ik heb een vergadering in mijn hoofd. Constant, altijd. Soms is er een drukke discussie, soms wordt er niks gezegd, meestal ben ik…

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.