Als je wereld in brand staat

Als je wereld in brand staat

In blinde paniek blus ik de brandjes die er zijn, wetende dat het vuur in volle hevigheid nog aanwezig is. Dag in dag uit ben ik aan het blussen. Soms ben ik zo moe dat ik de brandwonden maar voor lief neem. Soms speel ik met mijn leven. Kan me dat wat schelen? Nee. Want ik ben Anna. En ik ben depressief. Mijn wereld staat in brand.

Zeggen dat je depressief bent is vaak lastig. Heel veel mensen denken dat ze depressief zijn als ze een mindere dag hebben. Een depressie is anders. Een depressie moet je gevoeld, meegemaakt, ervaren hebben om erover mee te kunnen praten. Het zet alles in de hens.

Ik heb geen levenslust meer. Ik slik zo’n 15 pillen per dag, ben ook al zo’n 20x depressief geweest als het niet vaker is op 22jarige leeftijd en ik ben hebt BEU. Alle antidepressiva heb ik gehad. Ik heb de hele psychiatrische mallemolen doorlopen. Van gesloten naar open afdelingen, van vrijwillige opnames naar gedwongen opnames naar separeercellen.

Ik ben moedeloos. Wat kan mij nog helpen? Ik lijk midden in het leven te staan maar niets is minder waar. Ik lig midden in het bed. Geen enkele kracht meer.

En dan die feestdagen. Een (ptss)feest. Van mij hoeven ze niet. Het laat me extra eenzaam voelen. Want eenzaam ben ik. Ik zie mezelf ook nooit een relatie krijgen en kinderen wil ik hen niet aandoen omdat ik mijn fucked up genen niet wil overdragen.

Ik ben alleen op de wereld. Kon iemand me maar even troosten.

Lees ook:

  • Vandaag is weer zo'n dag dat ik verdrietig ben over de wereld. Dat ik last heb van 'een sombere bui'. Wat andere mensen voor kennisgeving aannemen breekt mijn hart; waar zij gewoon verder leven, kan ik opeens niet meer inzien…

1 reactie

  1. Lieve Anne,

    Wat een zware strijd om je al zo lang depressief te voelen. Ik snap zo dat je er moe van bent, dat je het zat bent. Maar jeetje wat moet jij ontzettend krachtig zijn. Ik hoop dat je deze kracht ook nog eens gaat voelen en dat er door de kutdagen heen ook hele mooie momenten komen. Met lieve mensen om je heen die met je mee doen, maar die je ook opvangen als je valt. Komende dagen zijn zwaar, voor heel veel mensen, helaas. Ik weet niet goed wat ik erover moet zeggen, maar toch maar sterkte deze dagen. Dikke knuffel.
    Lees een van mijn persoonlijke blogs: Er gaan ook dingen goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.

Cookie-voorkeur wijzigen

Hier kun je kiezen welke soort cookies je toestaat op deze site. Klik op 'opslaan' Om je keuze te maken.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.

Vergeet niet je pagina opnieuw te laden en je cookies uit je browser te verwijderen als je je voorkeur hebt veranderd.