Afkicken van alcohol in Zuid-Afrika

En daar liep ik dan, de roltrap op. Ik keek nog één keer achterom om mijn vader te zien zwaaien tot ik besefte dat het nu écht tijd werd om volwassen te worden.

Dat idee, dat idee alleen al… de tranen stroomden over mijn wangen en ik heb me nog nooit zo hulpeloos gevoeld. Zo bid ik op mijn knieën om überhaupt te kunnen huilen en zo komt er geen stop aan de tranen die mijn lichaam verlaten. Ik voelde me zo trillerig, zo bang, er was niks meer van me over. Er stond daar een klein gekwetst meisje in het lichaam van een jonge vrouw.

Dit was het dan, ik zou nu de kans van mijn leven krijgen. Met mijn winnie de poeh-knuffel in mijn hand hielp de stewardess me naar mijn stoel. Te zwak om mijn eigen koffer op te tillen, dus heeft de man naast me zich opgeofferd. ‘We gaan je helpen lieverd, ik zal mijn collega’s vertellen geen drank voor je in te schenken.’

Waarom was ze zo lief voor me? Mijn verslaving had al het vertrouwen in mijn medemens ontnomen, ik kon zelfs niet geloven dat deze vrouw die simpelweg haar werk deed het goed met me voor had.

Mijn verslaving had bijna niets meer van me over gelaten. Ik was veel afgevallen, ik was zo ontiegelijk depressief en als een kliniek in Afrika niet zou werken…dan stond mijn besluit vast om mezelf van het leven te beroven overtuigd dat ik de dood al eerder in de ogen heb gekeken.

Ik ben zo bang, ik kan dit niet, God sta me bij…Ik voelde me zo enorm gebroken en eenzaam dat ik oprecht dacht dat ik die vliegreis misschien niet eens zou overleven. Mijn detox-opname was fijn en veilig, maar nu stond ik er alleen voor.

Het engste gevoel in de wereld voor een meisje zoals ik, maar ik deed het. Ik ging naar de andere kant van de wereld om te vechten voor een dragelijk leven, voor herstel.

Lees ook:

  • meisje dat denkt

    Het is alweer een lange tijd geleden dat ik hier geschreven heb. Ik had ook nooit gedacht dat er zoveel zou gebeuren de afgelopen maanden. Dat ik zo diep moest gaan voordat ik weer de kracht had om op te…

  • Alcohol maakt meer kapot dan je lief is

    Ik groeide op in een gezin waar alcohol een belangrijke rol speelde. Eigenlijk speelt alcohol nog steeds een belangrijke rol in ons gezin, maar ook in de familie. Op jonge leeftijd wist ik niet beter. Alcohol hoorde er bij. Iedere…

Meer informatie over borderline

E-book over borderline:

borderline mini header

In deze dsmmini komen mensen met borderline, naasten en hulpverleners aan het woord. Hoe zien en ervaren zij borderline persoonlijkheidsstoornis?
Je leest het in de ervaringsverhalen, interviews, artikelen, quotes en Q&A’s.
Voor iedereen die, op wat voor manier dan ook, te maken heeft met borderline en op zoek is naar herkenning of nieuwe inzichten.

Dit e-book is een PDF, je kunt hem lezen op je computer of telefoon zonder e-reader!

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

lees meer