breathe

Adem in, adem uit

Ik word helemaal gek, echt, ik ga insane. Ik kan niet meer dealen met mijn gedachten en gevoelens en ik heb niemand meer om mijn hart te luchten. Dan maar hier.

Adem in, adem uit – pfffff, mijn hoofd zit vol. Vol met alles, ik kan het niet eens uitleggen. Ik kan er niet eens volledige zinnen uit halen. Het voelt als een wirwar van gevoelens. Ik voel me heerlijk, ik voel me gefrustreerd, ik ben blij, ik ben zo verdrietig, ik ben in de war, maar ik snap het – maar ik snap het niet.

Gaan we weer – handen door mijn gezicht, ogen dicht, zuchten, inademen. Rust, zoek rust. Rust? Wat is rust? Hoofd naar achter, adem in en weer uit. Waar gaat mijn leven heen?

Tuurlijk, ga maar weer huilen. Waarom huilen we? Geen idee. Voel je je weer kut? Ben je weer zielig? Nee, het gaat prima met mij, echt waar. Het gaat altijd goed met mij. Hoppa, neplachje er achteraan. Iedereen gelooft me, maar geloof ik het zelf?

Nee, natuurlijk niet. Ik vind mezelf zo zielig dat het bijna om te lachen is. Ik voel me moddervet en vies, maar ik blijf eten. Saucijzenbroodjes, koekjes met chocola, chips, redbull… Adem in, adem uit.

Wat is het toch gek; je zo verdrietig voelen, maar toch zo vrolijk zijn. Gedachten als een draaikolk, die steeds sneller gaat draaien. Ik wil schreeuwen, maar ik wil geen geluid maken. Ik wil huilen, maar ik heb geen zin meer. Adem in, en adem uit.

Adem in. Adem uit. Life goes on. Buzz buzz, snapchat van (…). Mobiel oppakken, tik tik, snapchat openen, teleurstelling zodra ik mijn eigen gezicht op mijn scherm zie. Click, mobiel weer uit. Daar zitten we dan. Helemaal alleen. Zitten, liggen, ogen dicht. Adem in, adem uit. Het komt wel weer goed.

Lees ook:

  • Een hoopje angst

    Heb je een beetje zin om te verhuizen zodra er een plekje vrij komt? Ja, een beetje. Kan dat? Een beetje zin hebben? Ik denk het wel. Want ik heb zin om mijn kamer ongelooflijk…

  • Wintervacht

    De winter, die hoort bij mij. Die zomer, dat is voor de mensen daarbuiten, die bestaan, op deze aarde. Kaarsjes zijn fijn. Sloffen zijn zo fijn. Het bed is ook vaak fijn. Buiten is het soms…

  • wood nature dark forest

    “Ik moest sterven of volwassen worden,” zegt de jonge vrouw die het leven eerder gegrepen heeft dan ik ooit kon. Hier zit ik dan met mijn angsten en pijnen en depressies, met mijn woedeuitbarstingen en…

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.