Op deze site

 • B is geregistreerd lid geworden 4 uren, 3 minuten geleden

 • Misschien ken je het wel. Je hebt een niet zo heel fijne dag. Eigenlijk zit je er best wel een beetje doorheen. Juist op die dag krijg je regelmatig de vraag: “hoe gaat het met je?”. 
  Wat doe je?
  Zelf vind ik […]

 • Hoe het voelt
  Verlatingsangst is meer dan alleen angst. Het is ook oneindig rouwen om verlies wat niet is geleden. Altijd boos en intens verdrietig zijn om gebeurtenissen die niet hebben plaatsgevonden. Altijd h […]

 • Lynn schreef een nieuw bericht, Ik kies voor bang 2 dagen, 8 uren geleden

  Mijn verstand is gegroeid de afgelopen jaren. Het gevoel dat ik nu heb zorgt voor een activatie van een zelfdestructie-modus. Het eerste wat er door mijn hoofd gaat is: “Pak een glas wijn en drink dit weg”, maa […]

  • Hele mooie blog, met een mooi besef. Boosheid is bij uitstek een emotie die naar binnen slaat, is ook mijn ervaring… Ik voel(de) ook heel vaak destructiviteit i.p.v. boosheid. Nu uit ik het (soms) en dat maakt dat die drang verdwijnt. Maar goed, dit ging niet bepaald van de ene op de andere dag.

  • Dit is zo herkenbaar!! Ik heb gekozen om het contact te verbreken en dat brengt zoveel verdriet met zich mee..

   Omgaan met deze emoties is zo zwaar dat ik me mezelf constant wil verdoven. En dit ook heel vaak doe helaas. De emoties accepteren kan ik nu nog niet aan.

 • Henrike heeft zich aangesloten bij de groep Groepslogo van DepressieDepressie 3 dagen, 2 uren geleden

 • Henrike heeft zich aangesloten bij de groep Groepslogo van VoorstellenVoorstellen 3 dagen, 2 uren geleden

 • De titel is misleidend, want eigenlijk vind ik vakantie hartstikke chill, zeker als het weer zo lekker blijft. Er zijn echter een paar dingen waar ik iedere vakantie weer tegenaan loop: een gebrek aan ritme en […]

  • Ik tel ook de dagen af tot mijn therapeut weer terug is.. heb net als jij afgesproken om te mailen om op die manier wat van contact te voelen.. moeilijk he! Ik heb meestal de neiging om de ander helemaal uit mijn hoofd te verbannen, maar wil nu proberen dat niet te doen.
   Sterkte voor iedereen die dit ook zo moeilijk vindt!

  • Oh! Ik ben helemaal mee! Twee dagen geleden schrok ik best even, tijdens mijn therapie zei mijn therapeut ‘ja, en dan is dit ook nog de laatste keer voor de vakantie tot 14 augustus…’ ik was het helemaal vergeten of had er niet aan willen denken. Man, wat voelde ik me klein worden. Maar ik heb het wel bewust gevoeld en kan het plaatsen. Ik sta er nu, ‘tijdens de vakantie’ wel heel veel bij stil. Maar gelukkig kan ik me er eindelijk wat meer aan overgeven omdat ik het herken en inmiddels toe kan geven dat ik hem best missen mag. Vorig jaar schreef ik er ‘n klein blog je over: https://dsmmeisjes.nl/ik-mis-mijn-therapeut/ en het kan zomaar dat mijn gemis de komende weken weer eens resulteert in een blog voor dsmmeisjes… Sterkte!

  • Tja ik herken het. Ik vind het ook altijd moeilijk. Heb in het verleden ook therapeuten gehad die zwanger werden. Is ook zoiets.
   Fijn dat je mag mailen, sterkte en succes <3

  • Ik heb inmiddels een stuk of 5 (?) vakanties van mijn therapeut overleefd en ik kan zeggen dat het steeds makkelijker is geworden. Dus dat is misschien een troost… Het wordt beter. Maar ik begrijp het gevoel maar al te goed. xx

  • Lieve sae,

   Wat is dit ontzettend herkenbaar. Ik heb ook DIS en ik merk dat het best complex is omdat het bij andere delen weer totaal anders werkt als bij mij. Best lastig. Ik heb dan niet echt een Therapeut, maar wel een aantal steunpilaren die voor mij/ons echt belangrijk zijn. Mijn 3 begeleiders en de huisarts. Gelukkig heb ik dit jaar geluk met een plan en wisselen mijn begeleiders elkaar af met vakanties. En nu zelfs nu ik dit type appt mijn ene begeleider die nu al vakantie heeft en ergens in Duitsland zit mij een selfie en wat geruststelling. Niet dat dit heel erg helpt want ik snap het niet echt. Beetje verwarrend. Maar wel lief natuurlijk.

   Als je ooit iets wil delen of vragen over DIS enzo je mag me altijd een berichtje sturen… Weet niet of dat gaat maar het mag.

   liefs

  • Ah! Voor mij ook zo herkenbaar. Vroeger was ik vooral (onbewust) boos op mijn therapeut als hij/zij op vakantie ging, nu ben ik vooral verdrietig. Mijn therapeut is nu ook op vakantie en ik ben er bijna van overtuigd dat hij me vergeet of dat hij inderdaad ook tijdens de vakantie denkt: nou, zij heeft geen therapie meer nodig. Of dat hij niet terugkomt inderdaad, wat ook ik eerder heb meegemaakt. Ik vind het echt heel lastig… ik probeer het maar ‘gewoon’ te voelen en tegen mezelf te zeggen dat het oké is dat ik me zo verdrietig en onzeker voel. Want blijkbaar hebben meer mensen er last van. Dus het is oké. (en ik zou willen zeggen: het komt goed, maar ik ben bang het te jinx-en.)

 • Laura schreef een nieuw bericht, Droomleven 4 dagen, 8 uren geleden

  Toen ik zeventien was, zo ongeveer een half leven geleden, had ik allemaal toekomstdromen. Ik stelde mijn leven als ik zo halverwege de dertig was voor als leuk. Niet heel bijzonder, maar wel gewoon fijn.

  Ik […]

  • Hallo Astrid,

   Ik ben me er terdege van bewust dat ieder huisje zijn eigen kruisje heeft, zie ik ook om me heen. Pas nu al een aantal jaren regelmatig op bij een vriendin op haar twee jongens en ja, daar loopt ook nog wel eens van alles in de soep. Ik ben zelf opgegroeid in een samengesteld gezin en wij zaten met zijn vieren op de achterbanken onderweg op vakantie, elkaar ook regelmatig af te maken. Dus wat dat betreft: ik weet echt wel dat het rozengeur en maneschijn is.

 • Angie wijzigde zijn profielafbeelding 4 dagen, 17 uren geleden

 • Angie heeft een update geplaatst 4 dagen, 17 uren geleden

 • Ik werd gepest, heel erg gepest. Ik hoorde er niet bij en wílde er op een gegeven moment ook niet meer bij horen. Dat aparte meisje zijn werd mijn identiteit. Er was maar één reden waardoor ik vol kon houden, do […]

 • Jennifer wijzigde zijn profielafbeelding 6 dagen, 2 uren geleden

 • “Voorzichtig betreedt ze de ladder, de treden zijn gloeiend heet. Het allerliefst blijft ze waar ze is, daar waar het veilig is. Ze beklimt de ladder en komt een stukje hoger dan ze was. Haar handen branden en van […]

 • Melange wijzigde zijn profielafbeelding 1 week geleden

 • Madelief schreef een nieuw bericht, Ik-wil-dood-cocktail 1 week geleden

  Ik wil niet dat het dit met me doet. Ik wil niet gaan van een ontspannen avond naar: “ik wil dood”, door een goed bedoelde vraag. En ik wil helemaal niet dood, maar mijn gevoel zegt van wel. Ik voel me waardeloos, […]

  • Pfoeeeh, zo herkenbaar wat je schrijft!! Die ik-wil-dood-cocktail is er een die geregeld voorbij komt door om het even wat… Ik hoop dat je in je ‘gevecht tegen de kilo’s’ mild voor jezelf kunt zijn. Het hoeft niet allemaal nu en perfect. 😉 liefs

  • Dankjewel! Liever nog gisteren hè?! Maar mezelf op de kop geven wat er gisteren wel of niet gebeurde schiet natuurlijk helemaal niet op… Dat zijn wel heerlijke cocktail ingrediënten overigens. Perfectie heb ik na twee zwangerschappen wijselijk opgegeven (hangbuikzwijntjes zijn ook schattig). Nou nog weer een paar stappen vooruit naar; “het is wel weer fijn om fitter te zijn!”

 • Sanne is geregistreerd lid geworden 1 week, 1 dag geleden

 • Chantal wijzigde zijn profielafbeelding 1 week, 1 dag geleden

 • Het is even geleden dat ik mijn vorige blog schreef, en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet precies weet wat er is gebeurd met de afgelopen maand. Ik ben druk bezig geweest met de afronding van het studiejaar en […]

  • Soms hebben we honderd verschillende labeltjes. Soms hebben we liefhebbende ouders en een gelukkige jeugd. En komt het uiteindelijk toch hierop neer.

   Goede blog Sae, over een -in mijn ogen- heel belangrijk onderwerp. Sterkte…!

  • Wow, Sae. Wat schrijf je mooi en wat raakt het me diep. Misschien daar op de plek waar ik een soortgelijke leegte voel in de vorm van een moederlijk figuur. Zoals @anne zegt, een belangrijk onderwerp, want vaak komt het hier inderdaad op neer.

  • Wat kan jij me raken zeg!

  • Avermin antwoordde 1 week geleden

   Oh zo pijnlijk herkenbaar weer… Hoe ziet voor jou het ‘nep hechten’ eruit? Volgens mij is dat iets wat k ook moet gaan doen nu… Of ik ben al aan ‘m gehecht maarmoet u juist leren dat ik het dan toch alleen moet doen. Mijn therapeut benadrukt steeds hoe ik ‘eigenlijk niet echt iets deel’ of zelfs stilval. En elke keer voel ik weer die pijn maar is het ook nog ns niet gelukt. En toch blijf ik, elke keer weer naar therapie gaan. Misschien moet ik het hem eens vragen. In ieder geval mooi geschreven.

   • Sae antwoordde 1 week geleden

    Dat nep-hechten, ik zou het moeilijk vinden om uit te leggen hoe het eruit ziet. In mijn geval is het denk ik een kwestie van proberen me open te stellen, alles (proberen te) zeggen wat ik denk en ook: proberen de therapeut zoveel mogelijk te laten zien van wat er in mijn hoofd gebeurt. Een ander heel belangrijk iets: praten over hechting. Over overdracht. Over missen en verlangens en pijn.

    Ik denk dat ik je niet echt tips kan geven, want ik hecht me in zekere zin juist heel makkelijk: drie aardige woorden en ik ga ervoor. Bij ieder signaal van aardigheid of begrip, schiet ik meteen vol in de “ga nooit meer weg alsjebleift!!”-hechting. Stilvallen doe ik alleen als ik wazig ben / dissocieer of heel erg angstig ben.

    Ik zou je sowieso aanraden om dit ook te bespreken; als je therapeut aangeeft dat je niet echt iets deelt, hoe kunnen jullie daar dan naartoe werken? Dat je bij hem wél echt iets kunt delen? Maar onthoudt ook: het heeft tijd nodig. Succes!

  • Sae antwoordde 1 week geleden

   Wauw, bedankt voor je reactie! Ik herken ook wat jij schrijft – zo erg was het toch niet, ik ben toch gewoon blijven leven? Ik had alles wat ik nodig had (oké, behalve wat hechting en liefde misschien…) en miste verder niets! Goeie school, altijd eten, spullen die ik nodig had… Wat is dan het probleem?

   Maar blijkbaar is het probleem er wel degelijk, want ik loop er al jaren jaren jaren tegenaan. Keer op keer. En die intense pijn van binnen, die moet toch ook ergens vandaan komen? Jij ook heel veel sterkte met alles!

 • Sanne is geregistreerd lid geworden 1 week, 1 dag geleden

 • Lebanna is geregistreerd lid geworden 1 week, 2 dagen geleden

 • Meer laden