Aandachttekort

Het heeft even geduurd om weer ‘in the mood’ van het schrijven te komen. Toch is die stemming er nu opeens en daar ga ik eens even gebruik van maken. 

Stemmingswisselingen zijn zwaar, vermoeiend en reuze irritant en toch mis ik ze nu enorm. Sinds een maandje of 2 ben ik begonnen met een antidepressiva dat blijkbaar echt ‘iets’ doet met mijn stemming. Over dat ‘iets’ ben ik alleen niet helemaal te spreken, in tegenstelling tot mijn behandelaren.

Toen ik het afgelopen jaar van crisis naar crisis dwaalde, werden mijn behandelaren steeds weer verrast door berichten van de politie, huisarts en/of crisisopvang. Zij, maar ook ikzelf werden er gek van en dat is zacht uitgedrukt. Ik kon mezelf niet in de hand houden, maar dat is nu dus anders.

Hetgeen waar ik altijd bang voor ben geweest, is waarheid geworden. Ik voel me door of dankzij de medicatie een zombie. Dat betekent geen enorme stemmingswisselingen meer, geen crisissen en geen gedoe. Ondanks dat voel ik me wel ontzettend slecht, maar dus niet meer (para)suïcidaal. Dat klinkt als een vooruitgang maar het is het in mijn ogen absoluut niet. Ik voel me nog steeds eenzaam, leeg, maar vooral verlaten. Eerst waren er zoveel mensen ‘bezorgd’ om mij, er waren zoveel mensen die mij ‘in de gaten hielden’, er waren zoveel mensen die ‘aandacht’ voor mij hadden, en nu? Tsja, nu is er dus ‘niemand’ meer. Ik heb geen idee wat ik met mezelf aanmoet, hoe ik op een positieve manier aandacht krijg, hoe ik überhaupt weer normaal moet functioneren…

Ik haat psychiatrieland, maar ik houd van de aandacht. De aandacht die ik nergens anders vind.

Lees ook:

  • pillenpotjes

    Al meerdere jaren ben ik een gebruiker van medicatie voor mijn psychische problemen. Verschillende middelen heb ik geslikt of geprobeerd. Het ene middel had meer effect dan het andere middel. Inmiddels ben ik begonnen met een, voor mij nieuwe, combinatie…

Meer informatie over borderline

E-book over borderline:

borderline mini header

In deze dsmmini komen mensen met borderline, naasten en hulpverleners aan het woord. Hoe zien en ervaren zij borderline persoonlijkheidsstoornis?
Je leest het in de ervaringsverhalen, interviews, artikelen, quotes en Q&A’s.
Voor iedereen die, op wat voor manier dan ook, te maken heeft met borderline en op zoek is naar herkenning of nieuwe inzichten.

Dit e-book is een PDF, je kunt hem lezen op je computer of telefoon zonder e-reader!

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

lees meer